biznis
0

Sarajevski sajam građevinarstva od 28. do 31. marta

FENA
KJP Centar "Skenderija" d.o.o. - Sarajevski sajam će od 28. do 31. marta organizirati SAGRA - Sarajevski sajam građevinarstva - 34. međunarodni sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije.

Shodno potrebama tržišta organizator je ove godine odlučio da proširi dosadašnji koncept sajma B/B (busines to busines) primjenom strategije B/C (busines to customer) fokusirajući se na krajnjeg korisnika - kupca u želji da omogući efikasniji kontakt privrednika i potrošača, te da se sajmu vrati tradicionalni koncept marketa (tržnice) gdje bi se putem ponude i potražnje zadovoljila potreba svih učesnika sajma.

Za dane sajma 28. i 29. marta organizator je predvidio sesiju “Dani energetike Sarajevo” radi informiranja javnosti u primjeni energetski efikasnijeg materijala u zgradarstvu i unapređenja energetske efikasnosti BiH.

U promocijskom i prezentacijskom dijelu sajma nastojat će se istaknuti prednosti proizvoda koji se nude na tržištu te ukazati na važnost energetskog razreda u kojem se proizvod nalazi prema energetskom certifikatu za građevinske proizvode.

Programski sadržaji koji će pratiti ovogodišnju sajamsku manifestaciju usmjereni su radi ekološki održive i zdrave životne sredine, tako da će se putem sajma prezentirati tematska predavanja iz oblasti ekonomije energetske efikasnosti, primjene obnovljivih izvora energije, mogućnosti proizvodnje i otkupa električne energije i zakonska regulativa, energetskog certificiranja zgrada i tretmana otpada, saopćeno je iz Sarajevskog sajma.