Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mah, Nijemci imaju 300 milijardi suficita možete vi tužiti ko ga hoćete
Njemacka je ipak patentirala jedan od najboljih kapitalistickih sistema. Osnovna razlika je sto je kapitalizam u Njemackoj koordiniran, a u Americi liberalan. U Americi kada propadaju firme, one se preko trzista kroz efikasan sistem Mergers & Acqusitions preuzimaju, dok u njemackoj drzava i banke interveniraju i postavljaju nove nadzorne odbore. Zato u USA firma preko noci preseli u Meksiko, dok Nijemci istu svezu za Njemacku.
Arbeit macht Frei...
a zasto ameri ne tuze svoje banke koje su imale tri puta veci udio u ovom prljavom poslu. npr. goldman sachs, citigroup, morgan chase, bank of america... ili npr. rejting agencije koje su davale AAA ocjene za derivate koje su u medjusobnoj korespodenciji nazivali smece, i koje su u najvcoj mjeri izazvale krizu 2008. te banke je morala americka vlada vaditi iz sr.nja sa 600 milijardi dolara. niko od odovornih nije zavrsio na sudu ni za sta i sve se zaboravilo
Vratite im protutužbom za izazivanje finansijske krize 2007-08.
Svabo ce zahebat Japanca :D America macht frei
Apple :D