Direkcije za puteve KS
30

Raspisan poziv za odabir izvođača radova za izgradnju Prve transverzale u Sarajevu

Dž. L.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo obavijestili su da je danas raspisan javni poziv za odabir izvođača radova s kojim će se potpisati Okvirni sporazum za izgradnju Prve transverzale, i to na dionici od ulice Kranjčevića do ulice Braće Begić.
Ovim sporazumom odabrat će se izvođač radova za period od četiri godine, što će omogućiti da se, odmah nakon rješavanja svakog predmeta imovinsko-pravne prirode i izdavanja građevinskih dozvola, odmah započnu radovi bez čekanja na tenderske procedure.

Rok za prijavu je 45 dana, a na ovaj način odblokirani su procesi na realizaciji jednog od najznačajnijih projekata u Kantonu Sarajevo.

Podsjećamo da je sredinom prošlog mjeseca srušena kuća u sarajevskoj ulici Halida Kajtaza, a koja se nalazi na trasi Prve transverzale. Na ovaj način zemljište će biti privedeno krajnjoj namjeni, odnosno izgradnji dionice puta od ulice Halida Kajtaza do ulice Braće Begić.

Prva transverzala je dionica puta koja će povezivati centar Sarajeva sa četiri trake s Vogošćom i autoputem, što će riješiti problem velikih saobraćajnih gužvi u glavnom gradu BiH.