biznis
0

Proslavljena 28. godišnjica kompanije "FAD Jelah"

SRNA
FAD proizvodi
FAD proizvodi
Fabrika autodijelova "FAD Jelah" iz Tešnja proslavila je 28. godišnjicu postojanja tokom koje su predstavnici Nadzornog odbora kompanije obišli proizvodne pogone, a za radnike je organizovano svečano druženje i dodjela prikladnih nagrada.

Prema riječima direktora kompanije "FAD Jelah" Ćazima Hamzića, tokom ove godine kompanija je istinski dokazala da pripada Grupaciji "Prevent", saopšteno je iz "FAD Jelaha".

"Godina 2010. je iza nas. I pored toga što je obilježena rastom i bitnim poslovnim pomacima, iskreno se nadam da je ovo za FAD i sve nas lošija godina od dolazeće 2011.godine" , rekao je  Hamzić.

Najboljim radnicima i penzionerima "FAD Jelah" uručene su vrijedne nagrade, a specijalna nagrada i zahvalnica za doprinos radu i razvoju uručena je direktoru "ASA" Holdinga  Nihadu Imamoviću.

Ova kompanija  je lider u proizvodnji elemenata kočionog sistema, a ove godine  fabrika je proizvela dva miliona kočionih diskova, što je  tri puta više nego u 2009. godini.

Kompanija trenutno  upošljava 128 radnika sa planom povećanja uposlenih u 2011. godini, a jedina je firma autodijelova u ovom dijelu Evrope koja je implementirala najsavremeniju Geomet tehnologiju.