biznis
0

Promjene u nadzornim odborima KCUS-a i BH Telekoma

SRNA
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
Vlada Federacije BiH razriješila je danas dosadašnji Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i imenovala novi.

Za predsjednika novog Upravnog odbora imenovan je Muhamed Gribajčević, saopštila je Vlada. Mirza Dilić je imenovan za predsjednika, a Midhat Kulo i Vanja Kenjić za članove Nadzornog odbora Kliničkog centra.

I Nadzorni i Upravni odbor imenovani su privremeno, na period do 60 dana, odnosno do okončanja imenovanja u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH.

Vlada FBiH je donijela odluke o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora JP "BH Telekom" o imenovanju izvršnih direktora, i to Hamde Katice za razvoj poslovanja i Bakira Ćelosmanovića za pravne poslove i upravljanje organizacijom i ljudskim resursima.

Istovremeno, Vlada Federacije BiH je zadužila Nadzorni odbor "BH Telekoma" da ponovo provede konkursne procedure za izbor i imenovanje izvršnih direktora za tehnologiju i razvoj servisa i za ekonomske finansijske poslove, a do tada su na dužnosti v.d. direktora (na period do 60 dana) na ove pozicije imenovani Elvidin Kovač i Aida Štajnbauer.

Vlada FBiH je donijela Rješenje kojim je do 60 dana imenovan privremeni Nadzorni odbor Kliničke bolnice Mostar u sastavu: Snježana Dropuljić (predsjednik), te članovi Saša Marić i Maja Ostojić. 

Danas je razriješen dosadašnji sastav i imenovano privremeno Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH. Za predsjednika Vijeća na period do 60 dana imenovana je Branka Lovrinović.
Današnjom odlukom Federalna vlada dala je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju Elvedina Grabovice za vršioca dužnosti generalnog direktora JP "Elektroprivreda BiH" do okončanja postupka izbora direktora Društva na period od četiri godine.