biznis
0

Proizvodi zanatlija iz kantona Sarajevo na sajmu u Izmiru

FENA
Udruženje građana "Stari zanati" Kantona Sarajevo predstavit će svoje proizvode na 75. internacionalnom sajmu zanatstva i male privrede od 1. do 10. septembra u Izmiru.

Autohtone bosanskohercegovačke obrtničke proizvode oko 30 zanatlija predstavit će šestočlana delegacija Udruženja, a sa sobom će ponijeti i neke od proizvoda Vispaka, Sarajevske pivare i Klasa, kao i propagandni materijal Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Grada Visoko.

Predsjednik Udruženja “Stari zanati” Mensur Bektić rekao je danas, na konferenciji za novinare u Sarajevu, kako će se na sajmu u Izmiru predstaviti oko 70 zemalja, a da je odlazak bh. zanatlija omogućen zahvaljujući donacijama Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TICA), Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, te sarajevskih općina Stari Grad i Novi Grad.

-Sve što se može vidjeti na Baščaršiji bit će predstavljeno i u Izmiru, kazao je Bektić, te podsjetio da su na dva prethodna sajma u tom gradu bh. kompanije Grizelj i Lijanovići ostvarili zavidnu poslovnu saradnju.