Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hrvati se nikako nece sloziti sa tim......gotovina je nac heroj...kako da ga ukinemo?
Nije stvar u kontroli tokova novca, već je stvar u tome da se sav novac nalazi u bankama. Malo im što su nakrali, pa treba do kraja da pokradu. Treba ukinuti u potpunosti banke. Sahara je zakon. "Veliki brat" želi potpunu kontrolu preko banaka. I sada ima sve u arhivi i zna na šta novac troše osobe koje plaćaju karticama. Zna koliko ste kupili panje, a koliko toalet papira, koliko kondoma, koliko parfema.
Mudro zbori, al kako onda da ameri stampaju pare za ratove?????
Ja sam ovo davno implementirao. Nisam vidio 100 KM u kešu još otkad je Komšić bio predsjedavajući...
Kenneth Rogoff smatra da treba ukinuti "papirni novac" i potpuno preći na elektronske vrste novca. ------------------------ Ma jah, da mozete lakse praviti pare iz nicega i plasirati ih kao da nesto vrijede?
Ja ne vjerujem da će to ubiti crno tržište, zato jer će nači neku drugu valutu kao recimo Zlato, Srebro, u biti čak i trampa bi mogla zaživiti, recimo Evo ti moj traktor za tvoj bmw.
mamicu ti masonsku celavu !
Predviđanja svjetski mudrih glava, prije 5-6 godina, jesu da će se u svijetu pojaviti elektronski novac. Cilj ovog elektronskog novca je nastavak praćenja kretanja i aktivnosti ljudi širom svijeta. Elektronske kartice kojima se novac podiže u bankomatima i kojima se plaća u raznim situacijama, od kupovine najobičnijih potrpština u samoposlugama i sipanja goriva na benzinskim pumpama, pa do kupovine vinjeta na autocestama, već predstavljaju značajan izvor obavještajnih podataka o kretanju osoba "od interesa". Uz praćenje kretanja upotrebom repetitora mobilnih aparata, elektronski novac će kompletirati potpunu kontrolu nad ljudima. Šira slika kaže da će čifuti iskoristiti elektronski novac za potpuni slom privrede SAD da bi oni preuzeli primat u svijetu. A ovaj lik ovdje, koji zagovara upotrebu elektrosnkog novca je sasvim slučajno čifut. Baš kao što su zadnjih 50 godina šefovi trezora SAD svi redom čifuti i svi redom dolaze iz banke Goldman & Sachs.
Svedska ce biti prva zemlja na svijetu bez papirnog novca.. Vec par vecih gradova imaju 99.9% placanja elektronskim putem (autobusi i te stvari).. Nahebat cemo momacki, ide novi svjetski poredak, polako ali sigurno :)
A sta je sa tajnim racunima u Svicarskim bankama? Sprijeciti utaju poreza malo sutra.
...u zemljama takozvane "tranzicije" skoro da je u potpunosti relizovan ovaj model...
I ovaj kupljen. Kako misle ukinuti crno tržište, pa sve i da to mogu jel razmišljaju gdje sa tim ljudima koji nerade nigdje a ima ih na stotine miliona. Posla sve manje, tehnologija preuzima radna mjesta a ovi bi ukinuli i ovo malo što ima. Lahko je profi ćelavom pametovat sigurica plata redovna i dobra pomalo štipne koju studenticu i zagovara ukidanje sive ekonomije, a ne nudi nikakvu bijelu.
kako ce onda ceric finansirati kampanju........