Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidim sase se dobro oporavlja...
eksperti, koliko ce se vrijednost dionica bhtelecoma povecati kad krene u privatizaciju? je li vrijeme za kupovinu ?
Prodaje je najnoviji idiotluk. Dali smo već dupe. Mi smo idioti.
ma da se hoce ovo malo jada sto nam je ostalo prodati za prdinu paru da suljo hare mile i ostala klapa uzmu jos malo kesha, a nas sve ko je8e! i drzavu! i zastavu! i himnu! i fudbal! i kosarku! kakav telekom? sta ce to nama.. nema tu hajira, treba to privatizovati za 1KM.. pa da se posle mozemo slikati coolerskim telefonima od 500mpx koje cemo placati tamo nekom johanu kurzerblajheru, bolje i njemu nego ovim nasim haharima, ionako nikad necemo krenuti naprijed pa ti dodje isto kome ode kesh kad vec ne ide nama, e pa nek ne ide ni foteljashima! \"a sad spektakl\"
Obicnom narodu nikako ne bi odgovarala prodaja ( privatizacija) Bh Telecoma. Sta uopste \"misle\" gospoda iz fotelja, kako ce zivjeti generacije koje dolaze ( za njihovu djecu i bliznju familiju se ne sekiram)...uostalom, hocemo li mi, Bosanci i Hercegovci, imati sta u svom vlasnistvu za par godina??? Bicemo narod koji zivi u BiH i to je jedino cega cemo biti vlasnici, sto ce biti nase :((( 51% znaci da je neko vlasnik sa pravom da donosi odluke o tom preduzecu! 49% nema bas tolika prava ( obicno zamajavanje)
Da, zaboravio sam, novog vlasnika ugovora obavezati ugovorom da ne smije praviti nekakvu podcentralu za BH Telekom u bivsoj Jugoslaviji, tako da se ne desi kao sa Hypo Alpe Adria Bankom i ostalim austrijskim bankama, koje prave grandiozne centrale po Zagrebu za BiH sa lovom koje su pokupile u Bosni, a u Bosni i Sarajevu ne uloze marku, zaposle direktora filijale i vozaca viljuskara koji trpa lovu u kamione i imaju u zakupu zgrade niti zaposljavaju u Bosni ljude, niti ista. Znamo i mi biti direktori. Ne, to treba sprijeciti ugovorom, tako da centrala BH Telecoma za BH bude u Sarajevu, a majke kompanija centrala odakle je kompanija koja kupuje BH Telekom, a ne da imamo filjale po BiH, bez radnih mjesta i samo mjesta gdje se skuplja lova, koja se onda salje u Zagreb kamionima, tamo se sve obracunava, usput napravi po kakva grandiozna zgrada, zaposli stotinjak ljudi, a profit ide u npr Bec. Ne, to je pogresno, i to se u ugovoru mora sprijeciti. Ocit primjer toga su austrijske banke koje uzimaju milijarde maraka u BiH, a ni jedna nije napravila centralu za BiH u BiH, nego filijale centrala u Zagrebu, gdje su ne samo ulozili stotine miliona maraka za zgrade, nego zaspolili stotine ljudi, a u BiH uzimaju lovu?
@505, jeste vala, hajmo bosnjacki telekom sad raspodijeliti izmedju Bosnjaka, Srba i Hrvata, onako \"bratski\" ko \"nase\" Sarajvo i to po formuli moje Grude, moja Bluka i \"nase\" Sarajevo? Ne budali. BH TELEKOM STAVITI NA TENDER I ODMAH NAGLASITI DA ISPOD 1,5 milijardi maraka se ponude nece razmatrati i da se prodaje vecinski paket i to ne 51%, nego obavezno 75%. Pa neka izvole. Trziste BH Telekoma je jako perspektivno za novog vlasnika, cak ni mobilna telefonija nije dostigla svoj vrhunac, sto znaci novi vlasnik ce u dugoj godini uzeti svu lovu koju je ulozio, a gdje su ADSL prikljucci i 60 maraka mjesecno za brzi internet, telefon i TV u paketu sa kojim europske kompanije uzimaju desetine milijardi EUR na vec zasicenom trzistu? BH Telekom danas je sigurno najatraktivnija kompanija za napraviti lovu za kratko vrijeme u regiji. Mogucnosti su nepregledne. Inace lova od prodaje BH Telekoma se TREBA ULOZITI ZA RAZVOJ VECINSKIH BOSNJACKI OPCINA, jer znamo da su Hrvati i Srbi svoje spickali na Hrvate i Srbe, tako da ne budemo finansirali marifetluke HDZ-a po Grudama, a oni vec potrosili lovu od prodaje HT Mostar.
@5do5: Svaka čast na komentaru! I agree... ;-) @ZnamBolje: Nije to domaćim \"nikad-nam-dosta-para\" vlastima važno, ono što je njima važno je da popune svoje džepove a šta njih briga i za telekom i za činjenicu da slovenija (namjerno pišem malim slovom) polahko ali sigurno ekonomski okupira ovu državu. A upravo to je i razlog zašto telekom prodaju baš sad jer, opet ponavljam, bitno je da uzmu pare, pa koliko-toliko za uhar im je. Nažalost, živimo u jadnoj državi sa još jadnijim političarima i ubjedljivo najjadnijim narodom koji ne čini apsolutno ništa po pitanju vlastite budućnosti.
Slovence treba diskvalificirati jer su državna firma. Kakva je to privatizacija kada prodaješ državi. I BTW koja je budala došla na ideju da prodaje firme preko berze baš u ovo vrijeme kada su cijene telekoma na 1/3 od prijašnje.
ja bih voljela da telekom bude privatno vlasnistvo nasih ljudi, ali nas je najveci problem sto svima osim nasima mozemo oprostiti uspjeh.
samo da nas promasi bivsa juga i ja zadovoljan..
Vidjećemo... :-) Ja bih volio da si ti upravu, ali sumnjam.
BH Telekom neide slovencima,najvecu sansu ima Telekom Austrija i to zbog CEO-a Borisa nemsica.Uostalom neprodaje se 51% drzavnog kapitala vec 49%
Već znamo i kome će ih prodati. BH Telekom ide šugavim slovencima, a mostarski HT ide HT-u iz Zagreba.