biznis
0

Priznanje Raiffeisen banci za rad s osobama s invaliditetom

Sarajevo-x.com
Raiffeisen banka dobila je Specijalno priznanje za primjenu principa integracije osoba sa invaliditetom u poslovanju i radu. Ovo priznanje dodijeljeno joj je u okviru projekta Izbor poslodavca godine za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Inicijative preživjelih od mina (IPM) i Centra za razvoj i podršku (CRP).

"U cilju podizanja svijesti o odnosu prema osobama sa invaliditetom i promoviranja novih pozitivnih normativa, Raiffeisen banka sprovela je trening program Zagovaranje uključivanja pitanja invalidnosti u procedure Banke. Kroz ovaj program zaposlenici Banke su educirani o procesu prilagođavanja Banke u pravcu pristupačnosti usluga i informacija osobama sa invaliditetom, ne samo u smislu fizičkih barijera, nego i u smislu podizanja svijesti zaposlenika o mogućnostima integrisanja osoba sa invaliditetom u svakodnevnevne životne tokove", izjavila je Amera Muftić, direktorica Kadrovskih poslova i obuke Raiffeisen banke i dodala da su u Raiffeisen banci usvojene nove procedure za poslovanje sa klijentima – osobama sa određenim stepenom invaliditeta.

Krajem prošle godine, osim konkretne finansijske podrške osobama sa invaliditetom, Raiffeisen banka je odlučila i direktno pomoći socijalnom integriranju ove kategorije stanovništva u društvene i ekonomske tokove. Naime, Banka je radno angažovala osobe sa invaliditetom, te im na ovaj način omogućila da osiguraju prihode od vlastitog rada.

Strategija kontinuirane podrške različitim projektima od velikog značaja za društvenu zajednicu, sa akcentom na ugrožene kategorije stanovništva, čini Raiffeisen banku aktivnim društveno odgovornim privrednim subjektom.