Povlastice u privredi
176

Privrednici BiH i Turske poručili: Bratski odnosi u biznisu kao ni s jednom zemljom svijeta

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Tursko-bosanskohercegovačko udruženje privrednika (TUBSIAD) danas je u Hotelu Zenica organizovalo susret privrednika ove dvije zemlje gdje se razgovaralo o novim poslovnim idejama, ali i općenito saradnji bh. i turskih investitora.

Turska grupacija "Uvak" organizovala je susret za privrednike Turske i Bosne i Hercegovine, a prisustvovao je i glavni savjetnik predsjednika Republike Turske Yalcin Topcu te ambasador Turske u BiH Sadik Babur.

U obraćanju prisutnima gosti iz Turske, ali i domaćini, iskazali su zadovoljstvo i zahvalnost na dugogodišnjoj saradnji ove dvije zemlje koja se ogledala u prijateljskom, ali i privrednom segmentu.

Savjetnik predsjednika Erdogana Yalcin Topcu prenio je pozdrave od predsjednika Erdogana te je kazao da su sretni što su i pored kulture, medicine, historije u Bosni i Hercegovini prisutni i u polju investicija koje donose benefite stanovnicima BiH.

Ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin je pojasnio da je 2021. godine obnovljen Sporazum o slobodnoj trgovini njegove zemlje s BiH te da je s posljednjim obnavljanjem proširen te da su su stvorene pretpostavke za razvoj biznisa kakve nema niti jedna država na svijetu.

Na ovom događaju TUBSIAD-a u Hotelu Zenica akcenat je stavljen i na obim trgovinske razmjene od milijardu dolara između Turske i Bosne i Hercegovine, a ambasador Girgin je pozvao i turske privrednike da nastave investirati u BiH.

Turskim i bh. privrednicima predsjednik "Uvak" grupacije i predsjednik Tursko-bosanskohercegovačkog udruženja privrednika (TUBSIAD) Abdurrahman Uvak uručio je zahvalnice zbog dugogodišnje saradnje.