Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je nasa drzava, drzava protiv covjeka. Narod nadje jeftiniju opciju, mota umjesto da kupuje gotove cigare, ali jok, ne da vlast nista jeftino, u ovoj prokletinji od zemlje. Lahko je se pridrzavati evropskih propisa kad treba narod za***, vlastiti narod... bravo
Sve Vas treba potrpati u masovne grobnice, m.jku Vam seosku... usaglasite prvo plate s evropskim, a ne cijene, dignite privredu... ali aBd opet ce se "cijevima" glasati a onda nek se cuvaju oni koji su "posteno zaradili"
Što nam ne usaglase plate sa EU?Bagra!Nema to veze sa duhanom već s tim što samo gledaju odakle će otet,a ne pada im napamet da ovom narodu treba omogućiti da zaradi pa da onda otimaju.Fuj!
Na ovaj način će se osigurati da prihodi od duhana ne opadaju, jer će narod svakako pušiti u velikim količinama. A i u svakom smislu :)
jeftinija trava, a i zdravija garant nema akciza pdv.a i slicnih kulaca
Zato imas tvorza
Ove će odluke doprinijeti tome da se BiH više uključi u borbu protiv nikotinske ovisnosti i bolesti koje pušenje izaziva, a nije joj to bila namjera. Samo što me ovo podsjeća na ono vrijeme kada smo sa ponosom uvodili zakone o uvozu automobila ne starijih od 7 godina, kako ne bi tobože svjetski otpad završavao u BiH...E, pa kad je država skontala da raja nema para ni za hljeba, daj ponovo uvozi auta i sa emisionim standardom -3 ako treba samo da se šta naplati. Sad su dotjerali cara do duvara, kad skontaju da će ljudi ako treba saditi duhan po saksijama, opet će biti skidaj jbte, kakvo zdravlje i opadanje pušenja, pušite svi, i djeca u školama ako treba, samo daj da se šta naplati...
Zasto se bunite, pa mi smo te lopove birali.... I opet cemo kakvi smo
Sinoć ih slušam da povećanjem ove akcize očekuju povećanje priliva u budžet za 70 miliona KM. To se može i drugačije nazvati, odnosno to je 70 miliona KM manje u džepovima građana, koje ti građani neće potrošiti na ostale životne potrepštine. Da bi to zaobišao narod će opet početi da zaobilazi regularne varijante i na kraju šverc opet cvjeta.. Glupi političari ništa ne posmatraju dugoročno, nego samo vide kratkoročni interes.. Nisu u stanju da uvedu red u sprečavanju rada na crno, a misle da će uspjeti zaustaviti šverc duvana unutar zemlje.. Glupani.
Pa objasni ti to na konkretnom primjeru.. U svemu se radi odzada, što bi se reklo.. Ista je situacija je sa recimo uplatom doprinosa, odnosno neplaćanjem doprinosa. Sankcije zapravo snose oni koji su oštećeni, a ne oni koji su nosioci obaveza, poslodavci.. Umjesto da se jačaju poljoprivrednici i radnici, koji su budući nosioci potrošnje, jačaju se uvozne firme i siva ekonomija.. Znači čovjek investira, uloži u sjeme, đubrivo, zaštitu, obezbijedi navodnjavanje, uloži vlastiti rad i onda nema apsolutno nikakve sigurnosti, da će ostvariti plasman onoga što proizvede, radi uvoznih lobija, koji rade protiv dobrobiti sviju, a u cilju ostvarivanja individualne ekstra zarade.. Sistem je vjerovatno, namjerno nakaradno postavljen i kao takav nas vuče sve dublje i dublje u siromaštvo..
Dobro ste se sjetili.
Pušiti se ne mora, ali jesti mora! Neka kutija bude 10KM ali neka kruh bude 10kf! Tako je u svim normalnim državama svijeta.
Nije stvar u tome sta se mora ili ne mora, za slucaj da nisi primijetio oni poskupljuju i brasno i hljeb bas kao i cigare, briga njih jel neko mora jesti, piti, pusiti, budzet je sve blize tacki kada ce u potpunosti presusiti i ovo su posljednji trzaji da se zemlja spasi od Grckog scenarija i totalnog bakrota
taman se naviko ccc
Još malo pa ce nam uvesti porez na zrak,na sunce,na smog itd.Pa dokle više nameta?Samo gledaju gdje i kako mogu koji porez nametnuti narodu.JA PREDLAŽEM DA SE UVEDE POREZ ZA SVE POLITICARE NA NJIHOVE PLETE I DODATKE U IZNOSU OD 90%,PA NEKA SE BAVE POLITIKOM .LOPOVI.
Šatirana, a zbog čega su ih onda dijelili vojnicima u ratu uz lanč paket, kada idu u akciju? Tada nisu bile štetne? Neka dignu porez na svu kozmetiku na 70%, jer je sva štetna i puna hemikalija, pa da vidim da li će ti smetati..
Heh ljubičice, lijepo to zvuči, ali nije baš tako.. :)
78KM po kilogramu, pitam se hoce li fabrike cigara placati toliku akcizu jer i oni kupuju duhan!!! zbijanje crnog trzista, a sta vi radite namecete akcize i to je legalno jel? legalno je covjeku koji ima penziju i pusi da plati kutiju duhana 100KM dzubrad lopovska , vi ste najkveci proizvodjaci i kriminala, i ubica i crnog trzista jer ne radite za sta ste izabrani!!
Akcize su indirektni porezi i neće ih plaćati FDS nego krajnji potrošač, obični osiromašeni čovjek. To će se odraziti na FDS kroz drastično smanjenje prodaje i prihoda.
diabolic, u ovom slucaju kako su rekli trebalo bi i cigare da poskupe jer fabrici treb duhan a samim tim ce i cigare biti skuplje da se vrati razlika koja ce otici na poskupljenje duhana. E sad ako duhan poskupi a cjena cigara ostane ista znaci da su povlašteni.
Živjelo crno tržište i šverceri!
cigarilosi? ke pasa hombre
Jebevlivam majkicu samo gledate daj daj i fabriku i sve redom