Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NIJE NAM JASNO: U navednom članku bi bilo poželjno objasniti radi li se o postrojenju koje proizvodi drvene dijelove za robote, ili se pametne sprave koriste za kreiranje i sklapanje drugih predmeta.
To su ormari (kutije) za skladištenje. Tzv. pametna skladišta. Npr. skladišta lijekova, pošiljki itd. Ormari služe za skladištenje artikala. Operater donese artikal, robot ga stavi u ormar (kutiju) i stavi u određenu rafu u skladištu. Prilikom traženja artikla, robot automatski sa određene rafe skida taj artikal. Inače je Fereto jedna od vodecih firmi za automatiku u Evropi. U njihovom news feedu nema još ništa o ovome a dobivam ga redovno. :(
Vec ranije je poznata ova prica. Navodno je Italija dala ogromna sredstva da se izmjesti postojeca fabrika. Trazili su od Opstine Tesanj plac ogromnih dimenzija, ali ocigledno je to ovako zavrsilo. @Miro Spiro
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Njiva, dvojica likova, GOLF iza...a milionski robotski posao u Srednjoj OMANJSKOJ. Ni nadrealisti ne bi smislili ovako za predizbornu kampanju.
Svaka čast za načelnika Iliju Nikiću
OJHAAAA slike,.....Pupan Oždrljić i ekipa...:)))
...The Robot of Regalio (1956)... 1h 18min | Sci-Fi | TV Movie
inace svima nam je jasno sta je robotski regal, vjerujem da je i novinaru jasno
Jako pozitivna vijest. Samo neka se nastavi ovako. Inace skoro sam prosao Usorom i Tesnjom. Gradici se razvijaju i bas je jako lijepo vidjeti to.
Woooow 300 komentara, svaka vam cast. Ovakva pozitivna vijest takvo sta i zasluzuje. Dobro hajde salim se, jedva se 8 provuklo :)
Kazu da ce se i NASA prebacit na Balkan.toliko je dobro da Jos razmisljaju gdje tacno....
Nenormalne drzave braco draga😄😄😄
kao sto pjesma kaze ! https://www.youtube.com/watch?v=bCnQAkqjNDE 03:17 !! Fuadeeeeeeee
Radiće je roboti, radi jeftinije radne snage.