Privreda
4

U Srbiji se 12,5 kilometara autoputa gradi već četiri godine

Anadolija
Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je otišla u nenajavljenu kontrolu radova na dionici autoputa Koridora 11 u pravcu Crne Gore kako bi utvrdila zašto se 12,5 kilometara autoputa gradi još od 2014. godine.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

On je izrazila nezadovoljstvo zbog toga što je na ovoj dionici, na kojoj radove izvode preduzeća "Putevi Užice" i "Planum", zatekla skoro prazno gradilište sa svega nekoliko radnika i mašina.

Ministrica Mihajlović je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, objasnila da je dionicu kod Uba, izabrala za prvu vanrednu kontrolu pošto se svega 12,5 kilometara puta na ovoj dionici radi još od 2010 godine.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Država Srbija finansira ovu dionicu i građani Srbije je plaćaju. Prema tome, ovakva praksa će se promijeniti i Ministarstvo građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture će biti prisutno na svakoj dionici", rekla je potpredsjednica Vlade Srbije Mihajlović.

Ona je rekla da ova dionica neće biti završena ni za još pet godina, ukoliko radovi budu nastavljeni dosadašnjim tempom, iako je rok za završetak radova do kraja juna ove godine dodavši da se "na gradilištu ne može čuti zvuk mašine, već samo zvuk ptica".

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Mihajlović je poručila da će u narednom periodu ovakva situacija biti promijenjena i podvukla da radovi moraju biti ubrzani i da će se raditi u dvije smjene ako treba.

"Izvođači koji ne budu poštovali rokove neće moći da rade nijednu dionicu puta u Srbiji", poručila je ona.