Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kome da se obratim da podnesem zahtjev za povecanje plate? Da nas pogurate :)
Dok bude 100$ barel...1 litra diesela kod nas biće 4KM kako su krenuli povećavati
Može li mi neko ovdje reći kolko je dizel u Bijeljini i okolici?
Ama nisu mi jasni vise, pa poskupite ga vec jednom na 5,oo km po litri i nemojte vise peglati posten narod o svijetskim berzama, poskupljenima zahtjevima.... Jednostavno napisu "Mi iz vlade smo digli litar goriva na 5,oo km jer nam je qrcu ceif" PA JA!
Evo gorivo danas pojeftinilo. Hoce li povuci zahtjeve?
Ja bih to stavio litar 10KM za sve šupke i bogataše, a za potrebe poljoprivrede, nauke i tehnologije marka litar.
Ovo sad ide pred godišnje odmore. Ipak će raja skuckati koju marku za 2-3 dana mora, autoprevoznici imati povećan obim posla, tako da će većina zauzeti poznati bosanski stav "Ma jebaji ga, 10 feninga gore-dole po litri, odoh ja guzicu skvasiti, osoliti i spržiti na suncu 2 dana, pa šta bude." A naftni profiteri zadovoljno trljaju ruke.
Pa ebemu prestanite slati te zahtijeve za povecanje cijene:):)
Lopooooooviiiii...Auto mi trosi 5 litara goriva u Njemackoj, a u Bosni 8-9...Nije to gorivo to je voda mamu vam lopovsku....
U pravu si, ali je u Njemačkoj (ili Italiji gdje sam ja sipao) malo skuplje gorivo. No, opet omjer cijene goriva i primanja je povoljniji u zemljama EU, tako da tvoja konstatacija s početka stoji ;)
Čuj ovo - barel bio 46 $ , a ja nikako da se sjetim da sam točio po 1,25 KM . , . ! ! ! Jbg., prespavao valjda . . .
eto otkud naftas najbogatiji covjek u BIH...
nemam auto i ne zanima me
Ko je lud ovdje: Godina 2000 Barel nafte od 28 do max 37 dolara gorivo u BiH 1,60 KM Godina 2008 Barel nafte max 145 dolara gorivo u BiH 2,55 KM Godina 2015 Barel nafte 65 dolara gorivo u BiH 2,10 KM Dobit HIFE 330,5 MILIONA EUR-a
ne gledaš vrijednost dolara!!! dolar je dugo bio oko 1,2 km, sad je tj.danas je 1,78 km.
P.S. HIFA je najveci uvoznik tj. stranacka zlatna koka,svi poslovi se dodjeljuju hifi ,jer finansira sda. kraj priče!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
pa ljudi dragi barel je pojeftinio 40,9% preracunato na cijenu goriva koja je bila 2,45 to znaci da sada gorivo treba biti 1,45. pa eto neka je 1,50-1,70KM a ne preko 2KM. peicaju se price o akcizi, pa akciza je stalna vrijednost i nju drzava naplati ma koliko gorivo bilo. ali to ne ostecuje prodavaca. prodavac jedtinije nabavi jeftinije i proda. pa jel on mora imati milion vise na racun ovih promjena. on ako je imao milion na 2,45 imat ce isti taj milion i na 1,50. ista stvar je i sa pekarama u vezi toga brasna.
dabogda im djeci naftu u infuziju stavljali
Znaci imali o
dok ima loz ulja nasuti ne dam feninga ovim lopovima
Ko koga ovdje handri? Cijene goriva su skoro pa dostigle one lude od prike dvije godine, a tada je cijena barela bila skoro duplo skuplja nego danas.
lopovska posla