Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klix upozorava: preveli smo i objavili ovaj članak, ni nama nije jasno šta piše.
Hahaha, e to. Kamatna stopa? Norveška? Ha?
A još je gore kad je članak sponzoriran pa nedaju da se komentariše kao ovaj o piletini..zamisli samo naslova proizveo najviše piletine,haha..e moj novinaru...preradio halo...preradio..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Daj Boze da u BiH bude litar 1,05 kao sto je bilo nekoliko godina iza rata.
nema šanse država sa pumpadzijama radi pola pola ima akciza na litar nafte kao u priči....
namet na vilajet
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Glavni uzrok da je nafta tako jeftina je uvođenje tehnologije tzv. "frackinga" (https://en.wikipedia.org/wiki/Hydraulic_fracturing), koja je ponešto ekološki upitna jer nisu poznati konačni efekti na podzemne vode. Zahvaljujući tome se Amerika pretvorila od uvoznika u izvoznika nafte (a isto važi i za prirodni plin), i nema više govora o tome da će nafte nestati za, ne znam, 70 godina.
Amerika za sada ne izvozi naftu...
Ali je to što više ne uvoze stvorilo višak na svjetskom tržištu. A ne izvoze ne zato što ne bi imali dovoljno već što im, za sada, zakon zabranjuje. "Lifting Ban On U.S. Crude Oil Export Would Enable Massive Fracking Expansion" http://www.resilience.org/stories/2015-08-12/lifting-ban-on-u-s-crude-oil-export-would-enable-massive-fracking-expansion
Kao da je ovaj tekst google translate prevodio ;)
Ne vidim zasto bi jeftiniji proizvod bio znak da "nešto nije uredu sa svijetom". Nesto nije uredu sa ljudima koji ne vole jeftinije proizvode.
Sa svijetom štošta odavno nije u redu, tako da ovo nije nikakav pokazatelj, nego narode navali i iskoristi pojeftinjenja, pa koliko god.
E kad nafta bude barel 5 km tada če benzin kod nas biti 1 km.
Barel ,ne tako davno, bio oko 20 $ i mi to bezbrižno preživjeli. Vrati ga opet tamo pa kako nam bude ... Yebem ti ove katastrofičare i nazovi ekonomiste, zbog njih i jest ovako...??? Svaki drugi dan neki prepad...ne valja kad je nafta jeftina, kuku nama kad je skupa... neka oni polako idu u finu pizdu materinu ...!!!
Amerika kupuje naftu od ISIL po mizernim cijenama. Time ubija ekonomije rusije i drugih konkurentnih zemalja. Od prodaje nafte ISIL i živi.
Naravno da ce doci i do 40 dolara. Amerikanci kupuju naftu od ISIL po bagatelnoj cijeni da bi ubili rusku,veneceuelansku i druge konkurentne ekonomije. Zauzvrat ISIL od tih para finansira svoje postojanje.
Meni se čini da će ovo potrajati sve dok Rusija ne vrati Krim....ovo obaranje cijene nafte je krenulo odmah nakon aneksije Krima....
vrlo moguce..hoce da im narod osiromasi i da pocnu nemiri koji ce srusit putka, a neki drugi da vrati krim jer on sigurno nece..
Ako cijena nafte padne na 40 dolara, kod nas neće pasti! (nešto nije u redu s nama)
Ovo samo Bog uzvraća onima koji su se nepošteno bogatili na račun sirotinje i na račun naroda time ih zavađajući i koristeći njihove blagodati.
Nešto nije u redu sa svijetom, kad Amerima ne odgovara cijena nafte? Oni zaista nisu normalni u svojoj ufuranosti...
STRAŠNO! Ako padne ispod 40$, to znači da ćemo za 10 KM sipati 7-8 litara benzina, STRAŠNO, ma PRESTRAŠNO!!!
Ma ekonomija na aparatima, kakvo sranje od teksta. Nekad je bolje ostaviti prazan prostor nego ovakve tekstove objavljivati.
iskreno boli me tuki za cijenu nafte ja sebi u avliji kopao bunar kad se evo pocela neka crna smjesa pojavljivati ruzno mirise al gori i mecka radi na ovu.crnu smjesu