Bezuspješni pregovori
51

Stikeri za vize ponovo napravili problem: Sarajevski aerodrom bez dogovora sa Royal Jordanianom

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo je u prethodnoj godini vodio intenzivne pregovore s ciljem nastavka saradnje sa aviokompanijom Royal Jordanian, ali se to nažalost neće dogoditi.
Iz Sarajevskog aerodroma su za Klix.ba kazali da trenutno ne vode nikakve pregovore sa navedenom kompanijom, ali da ranije jesu.

U protekloj godini su, kako ističu, vodili intenzivne pregovore s ciljem uspostavljanja direktne aviolinije između Sarajeva i Amana. Ta linija je prethodnih godina i postojala, ali je suspendovana u ljeto prošle godine.

"U posljednjoj fazi pregovora, aviokompanija Royal Jordanian je odustala od uspostavljanja ove linije, u prvom redu zbog nedostatka stikera za vize, ali i drugih problema tehničke prirode", naveli su oni.

Inače, stikeri za vize su problem u BiH za mnoge putnike, a prošlo ljeto je BiH bilježila manji broj turista iz Saudijske Arabije upravo zbog ovakvih administrativnih začkoljica.

Baziranje aviona i novi terminal

Međunarodni aerodrom Sarajevo je nedavno potpisaoi ugovor sa neimenovanom aviokompanijom s ciljem baziranja letjelica u glavnom gradu BiH. S obzirom na to da još uvijek ne smiju otkriti detalje, u javnosti su prisutne brojne špekulacije o tome koja je kompanija u pitanju. Jedan od navoda govorio je i da je riječ upravo o kompaniji iz Jordana.

Još jedna od špekulacija koja je u javnosti prisutna već neko vrijeme jeste da je riječ o kompaniji Ryanair, međutim kako saznajemo ni to ne bi trebala biti kompanija koja je postigla dogovor sa sarajevskim aerodromom.

Iz uprave aerodroma ovu informaciju još uvijek kriju jer je, kako navode, tako dogovoreno sa kompanijom dok se ne završe sve potrebne potvrde i certificiranje ugovora. Ono što je otkriveno jeste da će do kraja maja, biti formirana baza svjetske aviokompanije.

Više je lijepih vijesti s aerodroma pa smo tako nedavno obavijestili i o skorom otvaranju Terminala B za potrebe putnika nakon što je Aerodrom dobio upotrebnu dozvolu za dograđeni objekat.