Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
neka neko nesto radi u ovoj BiH.....a da nema veze sa nacionalizmom....svaka cast
shvatila sam da su se mljekari stalno bunili da nemaju mogucnost za izvoz i da moraju prosipati svoje mlijeko zato sto nemaju trziste.......nisam pametna.....al ovo mi izgleda kao karta za vani.....
ne znam trojko to je konkurencija............tako i treba da bude......meni nikada nece biti jasno da je sve jeftinije (hrana i higijena) u njemackoj nego kod nas..........to jeste mozda bolno za nas sada......ali vremenom .........nadam se boljem
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Šarovića za Predsjednika BiH!!!
ma Bitno da mlijeko ode u Eu a mi nemoramo :-)
Sve se moze kad se hoce!
Meggle ima dobre proizvode!
Ne kontam ovog @trojka sa drine. Koja ce to bu.da.la kupovati Belgijsko, Njemacko ili neko drugo mlijeko pored domaceg? Zasto bi nas unistila konkurencija iz vana? Nije mlijeko cokolada pa da moze imati totalno razlicite okuse. Ako su navedeni proizvodjaci dobili dozvolu za plasman proizvoda na EU trziste, to znaci da NASE mlijeko po kvaliteti nista ne zaostaje od mlijeka proizvedenog u EU. E sad, druga je stvar sto ima bud.ala koji kupuju sve uvozno, pa cak i vodu. Ali, nadam se da ce ih biti sve manje. Projekt Dita probudio je u narodu zelju za domacim proizvodima.
30.06.2015. ce biti tacno godina dana kako nije isplacen posticaj za proizvodnju mlijeka u FBiH. Proizvodjaci cu na koljenima. A da bi nase mlijeko bilo konkuretno na trzistu EU osnivna stvar je pomoc drzave. Sirovi mlijeko u npr Njemackoj je jeftinije zato sto drzava farmerima daje visoke posticaje a ne zato sto gore krave manje jedu.
Mirko Šarović je pravi Bosanski patriota, bez obzira na sve što je bilo ranije!
Lijepa vijest na sabahu, i svaka cast Mirku Sarovicu !
Ocigledan primjer da ima stvari koje su na ispravnom putu. Vrata se i otvaraju, iako se ponekad, ponegdje i zatvore. Gledano uopsteno, Bosna i Hercegovina kao jedinstvena cjelina, posjeduje obecavajuce potencijale. A poljoprivreda je samo jedna od tih oblasti. Ohrabrujuca vijest za BiH stocarsto. Mlijeko, sir, a boga_mi i kajmak. Dobro - dobro daje. :)
Konacno jedna sjajna i lijepa vijest.
Nemojte me krivo shvatiit, ja sam iz Hrvatske, ali kazem vam da sam malo pesimist u vezi ovoga, jer ni Hrvatskim mljekarima ne ide najbolje.Zasto, zato jer u EU otprije postoje veliki proizvodači mlijeka kao Francuski Lactalis, oni imaju višak mlijeka koji zele rasprodati pa prodaju po niskim cijenama. Znate li zasto su puno poljoprivrede propalo u Hrv, jer je dukat kupio Lactalis,, spustili su cijenu otkupa jako nisko i tako su omogučili da višak mlijeka iz francuske plasiraju na hrvatskom i na ostalim podrucjima kao da je to Hrvatsko mlijeko. Bez uvrede ljudi, ima jedna izreka, Jači jačaju a slabiji propadaju, sve ide u tom smjeru da ce samo prezivjeti Največi proizvodači mlijeka u EU i nitko drugi.