Komentari (168)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam radio u firmi u kojoj su vlasnici bili svabe.I onda tu firmu kupise ameri za oko 100 miliona€.Advokati i jedne i druge firme su radili na ugovoru vise od godinu dana a ugovor je bio debeo citavih 6 fascikli!!!(oniJEh fascikli sa debeLIJEm koricama) Ja nisam pravnik,ali svako ko je zavrsio makar srednju skolu,zna da je ovo najobicnija sprdnja od ugovora.U principu,kao sto mnogi vec rekose,nista drugo osim poklanjanja zemljista arapima.A glupi opstinari su kao sto bi nas stari i pametni svijet rekao,"kupili prasca u vreci"(naravno,uz malo podmazivanja od strane arapa)
Klix..svaka čast, prilikom prepisivanja niste imali grešaka. ..navika iz škole?😂😂😂
..ostalo u krvi.😂😂😂
Klix "podjonio" ugovor - ko da su studirali masinstvo, a ne zurnalistiku. :)
To je pismo namjere, gdje ugovor?
u bescijenje dajemo ono sto je najvrijednije: vodu i dobru zemlju klima i politicka slika svijeta se brzo mijenjaju pa Arapi strateski za male pare kupuju zemlju i vodu kod budalastih Bosnjaka
Ja koliko znam Srbi tu zemlju prodaju Arapima imam jednog na poslu slomi se"jadan" skupljajuci punomoci od rodbine i prijatelja.
Eto sad mi lijepi i pametni i privukli arapske investitore.... ma izrađeni smo ni ja neznam kako. Jal arapi jal sda...
Vaha@ Haj ti mili popij terapiju pa se čujemo....a bih rado u rusiju.
ZA NE INFORMISANE IBRO BERILO JE SDP NE PLJUJTE POGRESNE LJUDE . OVO AKO SE USPIJE DA URADI KAKO JE PLANIRANO RESPEKT PUCAJTE MINUSE .
Nadam se da kad neko pročita ugovor ce taj ugovor i poništiti.
za projekat navodno vrijedan milijarde, sa svim tim kucama, zgradama i cim sve ne, ugovor je doslovno jedna povelika skripta, da se obuhvate svi detalji, sprijece nesporazumi i eliminise prostor za malverzacije. Ovaj cirkus od ugovora, sto stane na dvije stranice, je namjerno napravljen ovakav - naizgled pozeljan da zamazu oci javnosti, al sve rupe i nedorecenosti ce na kraju rezultirat time da ce se silna lova oprat, javno dobro otet, i bog zna sta jos... Ovo je SDA maslo, i Putin i njegova mafija po Rusiji kradu manje nego sta ovi rade nama, s Bakirom na celu.
Bakir nema sa ovim veze IBRO JE SDP i on je ovo isposlovao ako uradi respekt mozda da ima malverzacija to ne znam.
Jebote berilo ba. On je ovdje pijun. Nine on garant odletio do arapa da dogovori. Vidjeli ste oniga kurtona konakovica dogovara sve u ime sda. Ja opet nevidjeh nigdje dokument al eto
Znači tu je kvaka ...??? Prohtjelo se Bakiru onih 70 % zemlje otet od njenih vlasnika i predat yebenim Arapima ... ! ! ! Da samo znaju ti ljudi s kim posla imaju i koliko oprezni moraju bit ...??? ( mislim na ove seljake čija je zemlja i koji će bit preveslani na zločinački način ) ... Nije bez veze to da ih se moralo natjerat da daju na uvid ugovor. Opet Bakir narod pljačka - već više puta viđeno ...!!!
Znaci dobit ce na 99 godina neka sumnjiva firma prilicno velik komad zemljista na strateskom polozaju, za badava, a sve u nadi da ce i bosnjo od toga nekad valjda imati hajra, 30% necega od 100% onoga sto je u biti vec njegovo. Strasan deal. A firma na svom portfoliu kaze da je gradila neke Malls-e, Towers-e, parkove,carlame,... I pazi sad, svaki iole radoznao novinar ce bez problema naci da ovo nisu njihovi projekti. Anara Tower Dubai? To su radili Atkins Studio i Tameer. Ili Marina Tower?! Koji ? Ima ih vise ali nijedan nije niko radio poznat pod imenom Buroj. Pa kazu radili u Melburnu. Ovaj projekt je star 10 god, diskvalifikovan je tada od strane australskij vlasti sa tendera, na tom mjestu stoji sada nesto sasvim drugo. I opet nikakav Buroj se ne spominje. A ovaj njihov Ahmed kao na engleskom iznosi svoju viziju : I can reach anywhere"?! Valjda everything pasha moj. Pa pogledajte vi samo te crteze i opise tih projekata od firme koja ce samo u Trnovo 5 milijardi istresti. www.sanaelahi.com
pisanje po komunjarama,posrbicama i skutorima
po mamici se svojoj popisaj
Ne znam je li pravobranioc pregledao ugovor, ali ovdje ima toliko mogućnosti manipulacije i pljačke, a to je i osnovni cilj ugovora.
Ovo sam letimično pročitala, ali mogu da kažem slijedeće: 1 eksproprijacija, 2 nisu u Ugovoru navedene decidno katastarske čestice 3 Ugovorm je predvidjeno da se daje zemljište inveatitoru na 99 godina, a sve što se izgradi uknjižava se na investitora, znači dajemu se i zemljište, a ne iznajmljuje 4 investitor ima pravo da proda objekte trećim licima ili da im ustupi pravo gradnje, znači prodaje i zemljište koje je opštinsko (nakon eksproprijacije) 5 investitoru od prodatih objekata pripada 70% a opštini 30& s tim što se od ukupne cifre odbija 10% na ime menadžmenta i marketinga, znači investitoru pripada 73%, a opštini 27% posto. nastvak slijedi
dis to je SDA nivo, papanluk i ništa više.
15 % opštinska zemlja, 15 % državna, i 70% privatna. Ukoliko ne žele prenijeti vlasništvo na opštinu, izvršiće se eksproprijacija po Zakonu o eksproprijaciji FBiH. Znači Arap zapikao. dogovorio se sa SDA i država otima nečiju dedovinu. Malo žešći lopovluk.
Moje skromno misljenje je da ovaj ugovor ne pojasnjava u biti nista. Prvo pitanje na koje se ne je daje odgovor jeste sta ce se graditi? Ovi iz opstine bi trebali znati, ali ovaj ugovor nista ne govori o tome. Kaze se, gradice se po projektu...ok ali to znaci da projekat moze sadrzavati i samo jednu kucu...
E jakih novinara, uzeli i prepisali. Da ste strucni, izdvojili bi sto je relevantno i zanimljivo javnosti a ne napisat blok teksta koji niko ziv nece procitat.
da znaju sintetizirat tekst.. bili bi naučnici ne novinari
Rekla mi je kona Zumreta dati, ali nije rekla kad!