Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Duhanski lobi u Americi i svjetu je bio izuzetno jak i svaka pomisao da se on stavi pod kontrolu je bio u domenu fantazije. Medjutim vlade svijeta na celu sa USA su slomile taj lobi. Naftene kompanije su tolkio osilile i ojacale da su pandam skoro svim drzavama u svijetu i da su jace i od samih vlada.Realne cije nafte se krecu oko 50 dolara, cak i ispod 50 dolara.Cista je laz da ce nafte nestati,naftene kompanije i njihovi lobisti podgrijavaju sukobe oko Irana da bi zadrzali sto vecu cijenu nafte.Sve u svemu radi se o jednoj mafijaskoj organizaciji koja cijedi obicne gradjanje u svijetu sa vjestackim visokim cijenama energenata, jer nemaju nikakve konkurencije i mogu raditi sta zele.
Koliko je to opsjednuto novcem, pokazuje i da je naftna kompanija Chevron kupila patent na baterije za električna vozila. Trenutno taj patent kod njih skuplja prašinu, a proizvođači automobila moraju smisliti nešto drugo: Chevron had inherited control of the worldwide patent rights for the NiMH EV-95 battery when it merged with Texaco, which had purchased them from General Motors. Chevron's unit won a $30,000,000 settlement from Toyota and Panasonic, and the production line for the large NiMH batteries was closed down and dismantled. Only smaller NiMH batteries, incapable of powering an electric vehicle or plugging in, are currently allowed by Chevron-Texaco.
To zapravo samo govori da imamo posla s mafijom u pravom smislu te riječi, a mafijom kojoj povlađuju i države.