Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KAD CE SE ZAVRŠITI LOT 2 I POCETI IZGRADNJA LOT-A 3 SARAJEVSKE ZAOBILAZNICE? ŠTA JE SA DIONICAMA OD ZENICE KA SJEVERU? JEL POCELO IZUZIMANJE ZEMLJIŠTA NADIONICI MOSTAR SJEVER?
Bice i to nisu se jos rastalili oko ovoga..dok se rastale pa ce vidjeti sta i kako dalje..tal je najbitniji u daljem toku izgradnje..
Kad onaj SDA-ov debil iz Novog Grada završi imovinskopravne procedure i bude gotova građevinska dozvola.
a Hidrogradnji kukuruz i to oglodzan da mogu radnici zacepiti guz.....Drzavna firma koja ima kapacitet da radi nema je a privatluk cvijete..jbt ko da je i drzava privatna..ccc ma sve je moguce u ovoj nasoj BiH.
NISTA SENE BRINITE, SAD CE VAS ZLAJA ZA COVJEKA I TO STRANOG COVJEKA, DIONICE KOJE SU U RAVNICI, PRIVATIZIRATI, A VI CE TE OTPLACIVATI DIONICE KROZ POREZ, GORIVO I CESTARINU KOJE NISU TOLIKO ISPLATIVE STRANIM KOMPANIJAMA. ZNACI FBIH CE GRADITI AUTOCESTU OD MOSTARA DO ZENICE, A OSTATAK CE GRADITI STRANE KOMPANIJE KOJE DAJU NAJVISE LOVE ZLAJI I KMERIMA.
Evo vise od tri godine kako je Ensad Karic preuzeo autoceste, LOT 3 SA zaobilaznice, bez kojeg su LOT 1 i LOT 2 neupotrebljivi, ni na vidiku. Ovako, prema slikama iz zraka od prije nekoliko dana, tamo jos ni eksproprijacija nije zapoceta, a kamoli nesto vise. Sto znaci kad bi sad SDP banda (Karic i Niksicev brat) krenuli sad raditi, ne bi je zavrsili do kraja mandata, tj. do izbora, a kad se ne moze otvoriti pred izbore, sto je SDP tempirao za sve sto je jos bandit Trhulj pripremio i zapoceo, onda nema nista od toga. SDP nije zainteresovan. Banda nesposobna i korumpirana, samo gledaju sta prodati od drzavnog "nakita" i kako lapiti pare. Cekajte Lagumdzija i Hadzicu, sad ce izbori, nakon toga teski poraz pa zatvor za "reket".
A kad će početi gradnja zaobilaznice oko ZENICE, koje je davno najvljeno i dobivena sredstva od Kuvajtskog fonda pa se sad sve utišalo
Ufff kad? Pare sto se tice autoceste nikad nisu bile problem. Radi se o nesposobnim kadrovima i korumpiranim politicarima koji ne zapocinju nista sto oni ne mogu otvoriti u predizbornoj kampanji. Zenicka zaobilaznica se ne moze otvoriti do izbora 2014 godine, samim tim Lagumdzija nije zainteresiran, pa nece zapoceti nesto, pa da Tihic presijeca crvenu traku? Tako funkcionise SDP. Ove sad sve projekte koji su izgradnji i kojima ce Zlaja i Damir presijecati crvene trake i ako su ne duzi od par kilometara, sve su to korumpirani kadrovi SDA zapoceli. Dovoljan ti je podatak da je Niksic rodjenog brata uvalio u direkciju za autoceste.
Autoputem do Zenice za 12 mjeseci? :O Hvala, nemojte ga graditi, ja i ovako stignem za 1h. :P
Najveca glupost je sto prave autoput do Zenice od 98me godine, a jos nisu napravili izlaz iz Sarajeva. Zasto autoput kada nam treba 2 sata da izadjemo iz Sarajeva? Zato sto politicka elita hoce da se pohvali sa brojem napravljenih kilometara.
slažem se, sad nakon ovoga nemogu više izbjegavati uraditi izlaz iz Sarajeva, valjda... nemogu
apel ovim SEJKOVIMA iz arapskih emirata i qatara ..postoji jedna zemljica ,na brdovitom balkanu zvana BIH , tu zivi nekih 3,5 -4 miliona stanovnika , sve je privatizirano , pa vas molim da privatizirate i parlamente BIH ,fbih i rs ,kantone sve , da ovome narodu konacno bude bolje ...jer samo vi imate pare da je mozete privatizirati ... PS: Prodajem drzavu bosnu i hercegovinu .. saso mange ima sve ...... cijena 99 milijardi eura ...Za sejkove iz UAE popust 5 posto za gotovinsko plaćanje ..
Sreća pa ne prave autoput prema sandzaku... u svakom slucaju bolje da nam dolaze zenicani
sada znamo koliko ima zenicana a koliko sandzokana na portalu
Cim si ti sebi dao nadimak GILE, znamo sa koliko prsta se krstis. Da je pameti, autocesta od Sandzaka i Crne Gore preko Gorazda i Sarajeva ka Bihacu i Bosiljevu u Hrvatskoj bi se davno gradila.
Kad za 15 godina nismo isli auto-putem od Sarajeva do Zenice, ne moramo ni za slijedecih 12 mjeseci
Tako razmišlja jedan glup čovjek. Neću reći žena, jer imam ogromno poštovanje prema suprotnom spolu, ti si nekakv izrod ili SDAovac
Haha.. da sam bogdo... sad bi bila neki direktor negdje, a ne bi se bavila kliksom i glupom seljackom politikom... BiH usla u Ginosovu knjigu rekorda za najduze pravljen auto put i sad ovo treba da bude neka vijest.
@Desnik dobra ti, odavno nisam pročitao bolji vic. I tri godine od kamena u zemlji nije mrdnulo, sve dok Alijansa za promjenu nije napravila projekt, tender, eksproprijaciju, obezbjedila sredstva (dobit telekoma ) I NARAVNO počeli GRADITI Jošanica-Podlugovo. Izgradnje nije pred novinarima staviti kamenu kocku u zemlju i potpisati koncesiju sa firmom bez zakon, bez ikakve procedure da bi se trebalo graditi. Koncesionar nije dobio kredit od svjetske banke i fino otišao.
Sve su to nesposobni kadrovi SDA zapoceli i pripremili, nakon godina i godina pripreme. Nijedan projekt nije pokrenut od strane SDP-a. Sta je sa LOT 3 bez kojeg ce SA zaobilaznica biti monumentalni spomenik? Sta je sa ZE zaobilaznicom? Nije ni poceta? Koliko su za tri godine otvorili kilometara autoceste? Nijedan, cekaju izbore pa da presijecaju crvene trake, tako su i tempirali radove, razvlace sto vise mogu da se stvar otvori pred izbore. Banda da je nema vece. Mrss *** vam mamu korumpiranu.
Karic je jako sposoban covjek radi svoj posao jako profesionalno,svaka cast ovo su bas lijepe vijesti.
Pogledaj sliku SA zaobilaznice iz zraka pa ces skontati da sa zaobilaznica zavrsava u njivi, tako da ce je svi zaobilaziti i narednih par godina. Lijep monumentalni spomenik koji nikome nece sluziti. Ista stvar i sa drugim dionicama. Niko nista ne radi, svi samo pricaju i k'o fol nesto potpisuju. Grade par kilometara na jugu zemlje, cijelo politicko Sarajevo (Hadzic, Bevanda, Niksic) se odu uslikati pred par rezimskih medija? Kako ih samo nije sramota, neki dan su se svi iskupili u Hercegovini za 4 kilometra autoceste? Sram ih bilo. Ovi iz SDP-a su veci lopovi od SDA bande.
I dodatni trošak od 15 KM do Zenice i nazad :D ... Kakav progres ! :D
Hebeš auto put ako će me olakšati za 15 KM, plus veća potrošnja goriva jer se brže vozi...
@Desnik vidi se da ne razmišljaš glavom, ti tvojih 15 maraka ide u državni buđet koji će ti u budćnosti akobogda osigurati penziju, a većina prihoda će se ostvarivati od putnika koji idu na duže relacije (more...) kao i od autoprevoznika...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne bi od auto puta bilo ništa da nije Edhem Bičakčić još 1998. položio kamen temeljac! Sve je to SDA započela i osmislila.
Istina, jes ga posadio ali se nije primio. Morali ponovo sadit.
Vidi se ko radi. Čestitke SDP-u i JP Autoceste FBiH!
Lako je graditi kada se zaduzujes
@anonimus Pa i Hrvatska se zadužila i izgradila autoput, ne postoji drugi način. Treba sine dosta truda da se kredit dobije, nije to daj-dam. Pitaj Tihića i kompaniju kako je sjediti na zadnjem sjedištu Volkswagen Phaeton-a, prije toga klempo se vozo u Porsche Cayenne-u.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma hebote put za zenicu! mogli ste ga okrenuti za neum, barem da sam za 2 sata do mora, ovako nista novo.