Slovenačka kompanija
32

Poslovnice Top Shopa i Dormea u Hrvatskoj se zatvaraju, firma kaže da je u BiH poslovanje stabilno

S. Š.
Izvor: Shutterstock
Izvor: Shutterstock
Firma Studio Moderna, slovenskog poduzetnika Sandija Češka, zatvorila je svoje poslovnice Top Shopa i Dormea u Hrvatskoj. S obzirom da oni posluju i u BiH, kontaktirali smo kompaniju kako bismo dobili više informacija o njihovom poslovanju u BiH.

Slovenski poduzetnik u Hrvatskoj je, prema do sada prijavljenim potraživanjima i informacijama koje je prenio Jutarnji list, dužan oko 15 miliona eura.

Potraživanja su prijavili Ministarstvo finansija Hrvatske, RTL Televizija, neki trgovački lanci iz sistema Supernove, Google, Facebook, više kompanija Pavla Vujnovca, RBA banka, Tommy, A1 i HEP.

Zbog svega toga su otvorili podstečaj na zagrebačkom Trgovačkom sudu, a dio poslovnica koje posluju pod brendovima Top Shop i Dormeo će zatvoriti svoja vrata. Saopćeno je da će prodavnice raditi dok bude zaliha i radnika.

S obzirom da kompanija posluje i u BiH gdje imaju veći broj prodavnica, kontaktirali smo kompaniju kako bismo dobili više informacija o njihovom poslovanju u našoj zemlji.

"Uprava grupe izjavljuje da je poslovanje u BiH stabilno, nije ugroženo i neće doći do gašenja zbog novonastale situacije", kazali su za Klix.ba iz Studio Moderna.