Privreda
49

Petrol BH Oil nastavlja širenje mreže benzinskih stanica u BiH

Presijecanjem svečane vrpce direktor kompanije Petrol BH Oil Company d.o.o Sarajevo Uroš Bider, direktor maloprodaje Vasilij Jenko i ambasador Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, njegova ekselencija Iztok Grmek zvanično su pustili u rad još jednu u nizu benzinskih stanica sa Petrolovim znakom.

U novom ruhu benzinska stanica Stup u Sarajevu, smještena na ulazu u grad iz pravca Ilidže, postaje još jedno mjesto na kojem će potrošači osjetiti vrhunski kvalitet goriva Q MAX.

"Kompanija Petrol kao jedna od najvećih kompanija u regiji, nastavlja zacrtani put razvoja. Velika mi je čast, da smo danas ovdje, da svečano otvorimo 39. benzinski servis u BiH. Kompanija Petrol ima strateški cilj razvoja u BiH, na svim poljima u energetskom sektoru. Raduje me otvaranje novih uspješnih projekata i novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini", naglasio je na ceremoniji otvaranja Bider.

Petrol nastavlja slijediti svoje poslovno opredjeljenje, koje se zasniva na osluškivanju i praćenju potreba lokalne zajednice. Zvanično otvaranje benzinske stanice Stup bila je idealna prilika da svojim donacijama obraduju učenike Osnovne muzičke škole Ilidža, te članove Udruženja roditelja djece i mladih sa poteškoćama u razvoju "Osmijeh nade". U znak zahvalnosti na donaciji koja će im pomoći u daljnjem radu, polaznici Osnovne muzičke škole Ilidža zvanicama su priredili interpretaciju 9. simfonije, "Oda radosti".

Široka lepeza usluga sastavni je dio ponude svih Petrolovih benzinskih stanica u BiH, a tako će biti i na novoj lokaciji na Stupu. Neke od njih su pogodnosti koje omogućava saradnja sa BIHAMK-om, osvježenje mirisnom i ukusnom kafom, mogućnost kupovine ulaznica za sve značajnije događaje u regiji, srećki Lutrije, te zimskih guma po odličnim cijenama.