Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šume su pluča BiH. Zato smo počeli da kašljuckamo.
Puni naslov ovog teksta treba ga glasi! Pad LEGALNE proizvodnje šumskih sortimenata u BiH pao za 2,07 posto!!! a NELEGALNE proizvodnje šumskih sortimenata u BiH zabiljezio rast od 454% posto!!! i naravno, u tekstu treba naglasiti da od prije poznate ILEGALNE pilane i dalje vrse NELEGALNU sjecu suma...
Upravo tako, imamo kao neku statistiku, a sve nam nelegalno.
pa kad si tako pametan,, i kad toliko znas,, zasto te nelagalne aktivnosti ne prijavis organima
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako lijepo zvuči kad kažete "Proizvodnja drveta". Zamisliš drvo kako naraste, i onda nam se preda, a za njim odmah drugo drvo naraste i tako redom. Toliko lijepo zvuči da nas na momenat oslijepi za činjenicu da nam se šume neplanski krče, da se posječena stabla ne mijenjaju novim nasadima šume, da ćemo uskoro svi postati Hercegovina (bez uvrede Hercegovcima - Hercegovina je sinonim rezultata neplanske eksploatacije šume, odnosno zločina protiv šume, koje je početo još pred kraj Osmanlija, nastavljeno s Habsburzima...)
Kad za jedno posjeceno stablo posade minimalno nova dva mozda i bude kontinuiteta proizvodnje i kvalitate a do tada imat cemo samo ...klizista!
eh kad bi jedina posljedica bila pojava klizišta...
sacemo pocet izvozit kamenje iz piramide
kako nece kad vise nejma shume.
Sjeci,sjeci.Racku ces za veceru!