Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što bi rekao moj dobri jaran iz inozemstva.... jebeš ti državu gdje su najbogatiji i najbolji iz državnih firmi....To govori koje smo mi sranje od drzave...i da su se uhljebili najnesposobniji ljudi. npr. u USA ti je sramota reci da radis za drzavnu firmu... ako si sposoban imalo, može to mnogo bolje ! Ako si sposoban
A u EU je ponosno reci da radis u drzavnoj firmi ili za drzavu. Razlika je da u evropi jos vlada socijalizam a u Usa je cisti komunizam. Zato u Usa kad dobijes odkaz nemas odkazni rok kao u EU,vec noga direkt.
o cemu ti DINO Z...kakav komunizam u USA? koje bobe ti koristiš hljeba ti?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Elektroprivreda BiH povecava cijene struje ne zbog gubitaka poslovanja, nego se takmici da bude prva!
Baš tako!
Direktor kadar crvenih kmerčića, odmah povećao plate! Tako napiši!
Najvece srednje preduzece je Bill Colour Metal d.o.o. Banja Luka sa 12.109.478 KM. Inace to je firma koja skuplja staro zeljezo, vjerovatno placa cigane da kradu sine, mostove ili uvozi radioaktivno zeljezo. I to "najbolja" srednja firma u BiH?
"Najbolja" kompanija prema Poslovnim Novinama, clanica Optima Grupe Prolazi već sedma godina od privatizacije Rafinerije nafte u Brodu. No ekonomski pokazatelji ne pokazuju napredak te jedine fabrike za preradu sirove nafte u Bosni i Hercegovini. Revizorska kuća Deloitte utvrdila je da su ukupni gubici Rafinerije sa krajem 2012 godine dostigli 455 miliona maraka.
Ove rang liste, pa ovo je veca budalastina. Optima Grupa je inace rafinerija iz Broda, ona ista koja grca u gubitcima, ako je ona imala 1,3 milijarde maraka prihoda, ja otkinem onu dole stvar. Isto tako JP autoceste FBIH, pa to je smijesno, oni se dotiraju kroz cijenu goriva. Oni nemaju nikakve dobiti, tacnije ovdje se racuna dobit koje JP autoceste dobivaju iz cijene gorive. Inace gdje je INA, gdje je Prevent koji je lani bio najveci izvoznik, itd? Koliko je Dodik platio za ovaj clanak? Mora da ga je dobro kostao.
najbolje kompanije u bih , koje kradu,kradu i samo kradu pare od naroda, pa i gdje nebile najbolje , koja glupost
Kao evropejac i intelektualac, na ovo nemam nikakvog komentara!
Jadni podaci :/
Gdje je ovdje na listi Dodik Tours autoprevozna organizacija iz Krajine, ciji je autobus prije nekoliko godina sletio s ceste, na srecu, bez stradalih i povrijedjenih? Zatim cudi me, kako poljoprivredni kombinat, Dodikovog sina, koji je dobio 3 miliona KM za vocnjak nije medju najuspjesnijim? Gdje je ovdje privatna firma Nedzada "Stan po zakonu" Brankovica, pa ti SDA-ovi zeleni kmeri rasturaju kao uspjesni biznismeni? Sta je sa Covicevim uspjesnim marketinskim agencijama koje rade za ERONET i uvaljuju narodu telefone po 10 KM pa onda kroz par mjeseci moraju platiti racune po 400 KM? Svaka cast ovim malim i srednjim preduzecima, ali ova velika preduzeca eh tu su stranacke malverzacije, upravni odbori, glasacka masinerija. Eno u Bosnalijeku se SDA i SDP zeleni i crveni kmeri sukobili. Njih ne zanima JMBG ili bolji zivot gradjana, oni ce glasati za SDA ili za SDP bez obzira sta da se desi i njima ovakvo stanje odgovara, za razliku od nezaposlenih i onih sto robuju za privatnike.
A gdje je GRAS,biser Bosanske privrede? :D
U mene mi plastenik bio prvi, al' nisam is postovanja prema drzavnim firmama se konkurisala.. :)
Ovo mi lici na nekakvo fer rangiranje po nekakvim EGZAKTNIM pokazateljima. To je dakle tako, svidjalo nam se ili ne. Ali ovaj izvjestaj me podsjeti na ono sranje - izbor NAJ-menadzera, NAJ-ovoga, NAJ-onoga... sto svake godine organizuje onaj neki uhljup i dijeli one NAJ-povelje svakome ko mu dadne pare. Onu bruku treba zabraniti!
Nepismeni ste Klixovci, cijene se ne pisu onako kako ste vi napisali.
Najbolja kompanija, tj. poslodavac je drzava.. spasa nam nema a propasti necemo
najbolje državne firme, ahahaha
Bio bi i ja najbolji da ne plaćam porez državi
Pa gdje je sad 100 najvecih ovdje vidim samo 3.