Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidljivo je da na sajmu "Sljive" ove godine nema visokih zvanicnika. Razlog? Jer je direktor sajma Husein Topcagic alias Huso Maljutka raskrinkan u svojim poduhvatima. Frizirani odnosno lazirani godisnji izvjestaj kompanije koja vrijedi 8 miliona KM, napravljen je tako da je Gradacacki sajam u 2013. godini poslovao sa gubitkom od 6.500 KM. Takodje, ovaj lokalni posrnuli priredjivac sajmova odlucio je sto prije uci u politiku I dobiti zastupnicki imunitet kako bi se zastitio od neminovnog sudskog progona. Tuzilastvo Tuzlanskog kantona priprema optuznicu zbog laziranja godisnjeg izvjestaja, fiktivnih putnih naloga...utaje poreza I drugih malverzacija koje provodi ovaj lokalni kabadahija, koji je javno udario na sjednici Opcinskog vijeca, najuglednijeg gradjanina Gradacca, Dr. Muhameda Lalica jer ga je ovaj optuzio za korupciju i kriminal. Polako se blizi kraj "gradacackom Sanaderu" koji je u ratu svoju necasnu ulogu krunisao svercom "maljutkama", zbog cega je u Gradaccu I sire poznat kao Huso Maljutka.
Dobro je itko dosao na ovaj sajam. Maljutka je najavljivao I Bakira Izetbegovica, no nema od toga nista. Polako ali sigurno, istina izlazi na vidjelo. Dok su momci ginuli braneci Gradacac, ova sramota od covjeka je svercovala "maljutkama". To ljudi ovdje nikada nece oprostiti. Tako da ovo sto pise cokoe, to znaju svi. Huso Maljutka se obogatio rentajuci drzavnu imovinu. To je isto kao kad bi se nekoj firmi dala kompletna sarajevska Skenderija, sa svim sadrzajima, na koristenje, za dzabe. To je fenomen koji ne zna niko da objasni. Nacelnici opcine se mjenjaju a sve ostaje po starom. Jedini je stvarno Dr. Muhamed Lalic, moralna I intelektualna gromada trazio da se ovom kriminalu stane u kraj. Maljutka je pokupovao nekretnine na ime zene, cerke, brace... Od Amira Fazlica je kupio mjesto u vrhu kantonalne liste SDA za Parlament FBIH jer mu fakat treba taj poslanicki imunitet. Na isti nacin je kupio I poziciju predsjednika OO SDA Gradacac. Huso Maljutka, rentanjem drzavne imovine - do zvijezda. Da nije istinito, bilo bi smijesno. A ovako je tuzno. Frustrirajuce za sve siromasnije gradjane Opcine Gradacac. Maljutkina zena ide na frizuru u Vinkovce?!!!!!!!! Da. Ziva istina. On 4 puta godisnje ide na odmor; zimi 2 puta u Svicarsku na skijanje, a ljeti 2 puta u Spaniju I Italiju. Ima 6 nekretnina I vozni park ispred vile na Banji Ilidza. Eh, drzave I zakona!
kad dodjete pod kalifat onda necete smjeti peci rakiju.na*** ste ako vas vidi onaj abu-dabu
Ako je tačno ovo što pišu za Husu ,nadam se da je neki od građana sačuvao tu jednu maljutku ...:-))
Nazalost - istina je. Osim toga, sve je lako provjerljivo. Neka me opstina Gradacac demantuje I objasni kako je moguce da su se Maljutka I jos par "maljutkasa" iz sajma obogatili rentajuci drzavnu imovinu tih razmjera? Pa svi koji rade u sajmu imaju po nekoliko nekretnina. A sve su to u vecini drzavne pare. Zamisli da tebi neko da Sjenderiju u Sarajevu, sa svim dvoranama, privrednim gradom, restoranima I parkinzima?! Ludo I nemoguce moj prijatelju. A sto se tice kriminala I utaje poreza u Sajmu, to je stvar nadleznih institucija. Isto, vrlo lako za provjeriti. Dobro kaze Dr. Lalic za Maljutku - gradacacki Sanader.
odvadite teti šemsi 20 litara šljive da oprobam
Na sajam je jedini dosao Lijanovic jer je u "talu" sa Husom Maljutkom, direktorom sajma. Tacnije, Lijanovic Maljutki svake godine prebaci 75.000 KM, a onda se rastale. Takodje, uloga nacelnika Opcine Gradacac je vrlo diskutabilna. Naime Gradacacki sajam je privatna firma koja za svoje potrebe koristi cjelokupan kopleks u centru grada sa sportskom dvoranom, restoranom, kuhinjom, ljetnom bastom I terasom, otvorenim prostorima za pijacu I parking. Takodje, sve poslovne prostore u okviru kompleksa. Za sve to duzni su Opcini Gradacac mjesecno isplatiti 4.000 KM???????? Njihova mjesecna zarada je 50 puta veca, dok samo od sajma sljive zarade blizu milion KM. Ziva istina. I to traje od 1996. Dakle, privatna firma Huse Maljutke se obogatila rentajuci drzavnu imovinu?!!!!!! Kako je to moguce? Kako opstina to godinama dopusta? To se javno pitao I Dr. Muhamed Lalic, optuzujuci sve prethodne I aktualnog nacelnika. Cak ni tih smijesnih 4.000 KM firma Huse Maljutke nije placala Opcini Gradacac, tako da u ovom trenutku, dug iznosi 300.000 KM!!!! Nevjerovatno. Kakav kriminal!
Svaka cast jedna slika mozda je i od prosle godine
sljiva a i skoro sve kulture su ove godine propale ko kauc ! unistise nas poplave...
Milion puta bi bilo bolje organizovati sajam nezaposlenih pa dovesti ove političke nabiguzice da objasne učesnicima sajma kad će im dati posao...ovako ovaj i slični sajmovi su najobičnija prdimahovina...dođu nažderu se i naloču ...još im pride koju gajbu šljiva džabaluka utovare u gepeke...fuj
Sreća pa se ima rakije još od prošle godine :)
Ova godina je jedna od losijih za sljive zbog loseg vremena, nadam se da ce sajam biti uspjesan.