Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svake nedjelje se suho meso i sudzuka prodaju na autopijaci, inspekcije da ono ruglo rastjera ni na mapi...
@dir.preduzeca Inspekcija u Sarajevu hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha i one sporadične kontrole su kobajagi, trgovcima-lopovima nema kazne ali svaki inspektor ima zakazano mjesto na koje mu stižu potrebne namirnice naravno za džabe. U Federaciji Bosne i Hercegovine hara korupcija, mito već 20 godina i baš se čudim da postoji neko ko se nada poštenom poslu državnih firmi. Poštenje, državni slućbenici pa i inspektori nemaju pojma šta znači tariječ. Godinama pijaca na ciglanama toliko izloži robu da je zauzela prostor, ljudi mogu koračati kroz pijacu samo u koloni po jedan, dva ni slučano i nikome ništa. Vage na pijacama redovno ispod stola ili negdje zatarpane robom tako da jadan kupac pojma nema koliko mu ovaj vaga ali ako se pobuniš u najmanju ruku dobićeš glavicu kupusa u glavu i opet nikome ništa. Kakva inspekcija kakva Federalna uspostava zakonitosti i propisa haha trpi narode dok ne crkneš NIPOŠTO NE PROPUSTI SLJELDEĆE IZBORE OBAVEZNO GLASAJ ZA ISTE KAO DO SADA??HA
ove inspekcije bas podrzavaju domacu proizvodnju. Bas su azurni kad treba kazniti domace proizvodjace koji jedva prezivljavaju. Kao da nismo I do sada jeli ovakve proizvode I prakticno odrasli na takvim proizvodima. Nista nam nije falilo iako ni tada nije bilo njihove saglasnosti. Sve suplja prica I uzimanje love od malih.
Jarane moj jos kad uz taj sir narezes suhovine na koso ne moze biti bolje
Al ga vi docaraste, tacno bih sad za kakav karirani stolnjak sjeo i uz tu mezu do sutra ibadetio.
Napravite im uslove , pa sa time neka rade po zakonu! Naravno ako smijete od uvoznih lobija - naročito od onih iz Širokog Brijega i Mostara!
Sreca pa djeca u vrticima ne jedu neprovjeren med koji nema rjesenje, nego fino kuhane hrenovke i pastetu, sa rjesenjima i po zakonu.
Slazem se da nekog reda na trzistu mora biti, ALI sta je sa onim sto prostru deku i po ulici prodaju povrce, sir, jaja, suhovinu. Svako jutro kad iz haustora izlazim moram nekog novog prodavca preskakati.
ima li slanine?
Ma opet za sve okrivit onu Mirjanu što je bila direktorica vrtića i nastavit prodavat po trotoarima i s hauba automobila ... ! ! ! Ma moramo bar munimum reda uvest bar u prodaju hrane, nisu to kineske papuče i kišobrani ... !!!
lijepo je da se uvodi red... poštuju pravila... ali se pravda sprovodi selektivno, legalne su izgleda samo one pijačne manifestacije na kojima se pojavljuje stranačka oligarhija... kao ono sa mesarama i Efendićem iz Novog grada a Dobrinji...
Pustite ljude da rade, sta fali da se i otrujemo malo.
Shvatam ja da je proizvođačima komplikacija kontrolisanje higijenske, bakteriološke i uopšte govoreći ispravnosti njihovih proizvoda, ali ja zaista neću da razmišljam da li sam kupila ispravan proizvod i uz to ga solidno platila, jer da se ne lažemo med od 15 ili 20 KM nije jeftin, nego jednako skup ili skuplji od uvoznih kojima je u cijenu uračunata proizvodnja, distribucija, sanitarne kontrole, državne dadžbine i trgovačka marža. Dakle kupiću ga prvenstveno kao podršku domaćim proizvođačima, ali želim da budem sigurna da plaćam med, a ne šećer.. Što se tiče mesnih i mliječnih prerađevina.. izvan frižidera ih i ne gledam, nezavisno od godišnjeg doba.
Kupujmo domaće...
fala bogu
Tako je, Bogu hvala...