Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dita- još jedno preduzeće koje su uništile kleptokratske ruke SDA foteljaša
Zao mi je ove fabrike opet nasa vlast suti nece odgovorne koji su unistili ovu fabriku da privedu
Ko nije upucen, Sloboda Dita je prije Agresije bila gigant, i ne samo Dita, nego i drugih velikih firmi. Ko je te firme prodavao, samo Tuzlaci znaju a imali su i dobar cek na kraju mjeseca. Zao mi je ovog naroda ali ocito je da su naivni i povodljivi. Niko ne brine o njima a politicari jedva cekaju da ovi nezaposleni odu vani i nadju posao samo da ne ganjaju odgovorne za propast firmi i njihovu prodaju za bud zasto.
Crknite, boje vas tito!
Unista nas SDA !!!
Opredjeli se kao Bosnjak i sve ce biti "super"!
Joj sta SDA uradi ovoj drzavi, mi se necemo izvuci za sto godina. Pa I Ditu, i Konjuh i TTU... :(
Od neznanja je gore samo ubjedjenje o znanju. Da je bilo znanja na sve tri strane ( vlasnik,vlada ,radnici) svima bi bilo jasno da bi znanjem bolje poslovali,radnici imali stabilne plate ,vlasnik vecu dobit,a vlada kroz porez veci budjet.( i sigurnije stolice) Na zalost to znanje se stice od vrtica ,a ne pod stare dane ili samo na faxu. Prije par dana citam da se jedan 10-njak obratio ivestitorima ( koji obrcu bukvalno milijarde) sa poslovnim planom!!!!! On zeli stampati plakate za zabavu u skoli i to naplacivati kao pozivnicu ulaznicu.Trebala mu je investicija od oko 1000 km. Investitorima se nisu smijali( kao sto bi ga mi ismijali) nego su ga najozbiljnije pitali detalje i na kraju mu odobrili ucesce od xy EUR uz naravno uslov da oni dobiju 40 % dobiti! Posao je sklopljen. Tako se odgajaju i obrazuju buduca pokoljenja. Od vrtica.
Dobra ti majica, jarane !!!
Jedino što je vrijedno u slučaju DITA, je to što je MUP TK - odjeljenje za privredni kriminal, dostavio Tužilaštvu TK kompletnu dokumentaciju vezanu za poslovanje DITE pod vlašću kriminalca Harisa Abdurahmanovića, gdje je jasno da je na sceni bio privredni kriminal. Ako bude sve po zakonu (kakva smo država sve je moguće), kriminalac Haris Abdurahmanović će luksuz jahte, imanja na Poljinama, vile u komšiluku Ejupa Ganića, restorana ... zamijeniti višegodišnjim "luksuzom" jedne ustanove u Zenici. Valjda će naći načina za nabavku materijala za šmrkanje.
kako sad to ...bar u tuzli ima ulaganja...eno juce se otvorila nova i jos veca dzamija :)
Jeste jarane posle rata se samo grade Džamije a nikako skole. Da ih Tito nije napravio neznam gdje bi ovi Bošnjaci Srbi i Hrvati skolovali svoju djecu.
Ko sto rece gospodin -Profesor - Besim Spahic) -Mi imamo samo fiktivnu drzavu...!
I jos malo zrtava SDA-ove vladavine ... Sve iskacu jedni po jedni i obracaju se sad na pogresnu adresu... obratite se SDA, oni su dopustili da se privatizujete i da vas upropaste.
Ja zaista ne shvatam proteste pred Vladom, ako se ne varam ovo preduzece je privatizovano 1997. godine ???
Šteta dobre firme kada padne u pogrešne ruke... Ko se razumije u ekonomiju zna šta se desilo sa firmom. Firma je radila odlično u periodu kada je još Đuro reklamirao Arix, ali onda bahato vođenje firme, nepotrebno rasipanje novca dovede da gigant padne na koljena. ovo nema veze sa politikom, nego lošim vođenjem firme..