Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pusti ba to, slušaj ovo... Jel ko ondako da zaradi šta, a da se puno ne za***e? Radi se o poslu preko neta, kliknes par reklama dnevno i imas oko 0.80$ dnevno na pocetku, a kasnije, kao sto ja vec imam je oko 15$. Nije zafrkancija Boga mi... ko mi ne vjeruje nek mi se javi eto bar da popricamo... Eto ako hoce ko nek mi se javi na FB http://on.fb.me/1jWeVcL.
Trebate naglasiti da u toj industriji je puno radnika neprijavljeno a uvjeti rada su robovlasnički,rintaj dok gazda ne kaže dosta,odmor je misaona imenica,plata mizerna, produženi rad se najčešće ne plaća,radnička prava ne postoje,većina ovih žena je već obolilo od dugotrajnog sjedenja
Ima li u zemljama koje proizvode masine ijedna tekstilna fabrika?Nema!Taj "izvoz" su lohn poslovi za strane kupce!"Procvat" tekstilne branse znaci da se sve zasniva na robovskom radu jadnika koji rade u tim "uspjesnim " firmama!Racunica je jednostavna-dnevnica u bangladesu ili pakistanu je 3$-U BiH tekstilnoj bransi je 6$ a troskovi prijevoza su na strani BiH!
Od igle hajra nema,ako preživiš uspješansi.
Hebla vam tekstilna industija sve za platu jednog EU radnika mozes citav pogon radnika platit ko u vijetnamu ... Dabogda sve SDA kadrovi radili za sivacim masinama ... istancam im seku ...
a sta ti to znas da radis? spustite se na zemlju, ne mogu eu plate, a bosanski neradnici.
Tekstilna industrija je i razvijena tamo gdje se radi za mizeriju, Vijetnam, Pakistan, Indija, Banglades, pogledajte samo etikete vase odjece i vidite zemlju porijekla.
i izrabljuje ko Englezi djecu u rudnicima 1800 i neke
ima previše efendija danas, to i jest problem
Tacno je,tekstilna industrija je stabilna.Zato sto se radi za minimalac,pocevsi od mene.Vec pet godina bez dana staza,ali bitno je da moj direktor vozi audi.
Posla na sve strane.
Rado bih,ali ne ide.Ostaje mi jos samo da nadjem jednu malu od 150 kg :)