Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo za aerodrom,on bar ne manjka sa poslom a narocito nakon ukidanja ovih viza,jedini je problem vratiti se sa putnicima a napuniti avion u jednom smjeru je lahko.Ne sumnjam da ce posao tek da napreduje.
"Riječ je o certifikatu kojim se priznaju obuke iz domena opasnih materija (DGR), koje se sprovode u trening centru Međunarodnog aerodroma Sarajevo. " Kada iz Sarajeva sletite sa Lufthansinim avionom u Minhen,doceka vas ponovo kontrola (Rentgen i kompletan KD pregled).Na pitanje zasto se to radi kada je pregled obavljen u Sarajevu,dobijete ljubazan odgovor da je nalog dao IATA jer je Sarajevo Aerodrom visokog rizika. Pa sad se pitam kakav je to sigurnosni certifikat dala Lufthansa?
aerodrom visokog riziga... na zalost istina, ali i smjeh... To je jos ostalo iz perioda ratnog stanja i mnogi u svijetu prije svega ne znaju gdje se nalazi sarajevo, dosta nijemaca misle da se sarajevo nalazi u jugoslaviji... i kad to kazu, ne zaj...ju se. Zalosno, ali istinito! a osim toga, ulazis u EU iz NonEU zemlje. Tako ti je u becu. Ako ides u tranzit, ne prolazis tu rigoroznu kotrolu. Ali mi je smjesno kad slijeces u Frankfurt, nema kontrole jer kao dolazis iz EU.
jaka stvar !
Jel ovo onaj isti Aerodrom sa kojeg je Zika mazno 2.5 miliona maraka ??
Lopovi ukinite ogromne takse, dopustite Wizzairu i ostalim niskotarifnim aviokompanijama da lete. Mi smo najskuplji aerodrom u regionu. u Sarajevo i iz Sarajeva je najskuplje letjeti u evropi. Koga vise varate sa certifikatima i glupostima. Dopustite gradjanima ovog grada da lete kao sav normalan narod u evropi.
@skydiver jok eto, treba onemoguciti dijaspori i turistima da dolaze, pare bacati na domace avio gubitase, ciniti sve da se odrze svih 5-6 linija sa svijetom, u situaciji gdje nas deru apsolutno svi aerodromi u okruzenju koji ozbiljno rade. Jos malo i Tuzla ce nas prekucati. Split i Dubrovnik tri puta vise putnika. Cak nas i Podgorica dere u drzavi koja ima malo vise od Sarajeva stanovnika. Grad Madrid hoce da osnuje low cost prevoznika jer im je pao broj turista, al ces nas eto ti nauciti gdje oni slijecu, i da u njima nema sendvic dzaba.
A da se ukinu linije prema Istanbulu pao bi nam promet 30% jer samo ti letovi cine cca 30% operacija (29 sedimcno..) Eto koja smo saobracajna sila.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)