Privreda
215

Kompleks "Muška voda" otvara vrata posjetiocima

FENA
Kompleks "Muška voda"
Kompleks "Muška voda"
Vlada Tuzlanskog kantona (TK) je u saradnji s načelnikom Općine Kladanj Jusufom Čavkunovićem poduzela prve korake kako bi sportsko - rekreativni kompleks "Muška voda" počeo s radom.

Urađeni su priključci za napajanje vodom i električnom energijom, što su preduslovi da "vazdušna banja" ugosti sve željne relaksacije i odmora.

Vlada TK-a kao većinski vlasnik kompleksa, a riječ je o ukupnoj vrijednosti kapitala od 7,8 miliona KM, želi pored postojećih pet uposlenika proširenjem ponude otvoriti i nova radna mjesta te pronaći strateškog partnera.

U narednim danima počet će s radom restoran u okviru kompleksa, a ubrzo će za potrebe "škole u prirodi" biti u funkciji smještajni kapaciteti - tri bungalova i 12 soba. U ovoj godini bit će saniran prilazni put, a dostupnost će olakšati i tunel "Karaula" gdje će danas biti ozvaničen početak radova.

Očekuje se da od septembra ove godine sportsko - rekreativni kompleks "Muška voda" počne s obavljanjem redovnih aktivnosti, saopćili su iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.