Osnivačica i direktorica
29

Kolinda Grabar-Kitarović odlazi u poduzetničke vode, osnovala firmu u Zagrebu

V. K.
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)
Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlučila se na odlazak u poduzetničke vode, a prema pisanju medija u Hrvatskoj, osnovala je firmu u Zagrebu.

Kako piše Jutarnji list, bivša predsjednica registrovala je krajem prošle godine u Zagrebu firmu pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorica.

Firma je osnovan sa sjedištem na adresi njenog stana u Zagrebu. Između ostalog, firma je registrovana za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promociju, podučavanje u govornoj komunikaciji.

Njen posljednji navodni angažman direktorice u firmi u Engleskoj zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem nedavno je privukao medijsku pažnju jer dvojac nije ni znao da su ih vlasnici tvrtke registrirali kao direktore jer su isprva trebali imati tek savjetničku ulogu.

Iako se govorilo o tome kako bi Kolinda Grabar-Kitarović trebala preuzeti novu ulogu u političkom životu, očigledno je kako je za sada posvećena poduzetničkoj karijeri.

Jedan od poslova za koji se vezalo njeno ime u prošlosti bio je i onaj za poziciju generalnog sekretara NATO-a gdje su pojedini mediji pisali kako je Kitarović jedna od onih koje bi mogle naslijediti aktuelnog generalnog sekretara Jensa Stoltenberga.