Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosanska autocestovna gradnja, fiktivno glavni izvodjac je bio Osijek Koteks, stvarno sarajevska Hidrogradnja, koja je radila za manju lovu, a ostatak je otisao Osijek Koteksu i politicarima iz BiH. Hidrogradnja u strajku, Osijek Koteks kao glavni "izvodjac" radova ne moze zavrsiti preuzetu obavezu? Cisto uzimanje love od strane politicara.
Npr. vlada FBIH plati Osijek Koteksu 30 miliona eura, a Osijek Koteks izabere kao podizvodjaca Hidrogradnju, koja radi sve sto je Osijek Koteks se obavezao vladi FBIH, samo za recimo 20 miliona eura. A 10 miliona eura razlike podijele Osijek Koteks i oni duznosnici vlade koji su dali posao Osijek-Koteks, u isto vrijeme Hidrogradnja ide u dubiozu.
Da takav scenario se nije desio, propala Hidrogradnja, Osijek Koteksa nista nije sprijecavalo da uzme drugog podizvodjaca i da nastavi raditi kao izvodjac, medjutim problem je taj sto je stvarno Hidrogradnja bila glavni izvodjac. Sto znaci Vlada FBIH placa puno vise tim fiktivnim "glavnim izvodjacima", dok oni u pravilu angaziraju BiH firme za puno manje love i samo to sto su fiktivno glavni izvodjaci na papiru, uzimaju milione i milione eura. Jos vidjene malverzacije iz perioda Trhulja.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
A s Turcima ugovor premašen za 200 odsto i nikom ništa. SDP je zločinačka udruga!
Eno u Sloveniji izbila ogromna afera, vlada potpisala ugovor sa izvodjacem radova za cijenu od 17 miliona eura? Narod kad je cuo o tome, popizdio. Eno sad se formiraju komisije, prijeti se zatvorom itd. Medjutim u Bosnic Karic sa Turcima potpisao ugovor o autocesti od 20 kilometara po cijeni od 18,5 miliona eura po kilometru i svi sretni, a pogotovo SDP i Turci. Skuplja se i lagano lova za predizbornu kampanju.
Sad će i Bubica da prekine onu longitudinalu u Sarajevu. Treba novi tender raspisati a i zima ide. :)
Dajte Hidrogradnji neka preuzme poslove da radnici rade i imaju platu..domacim firmama a ne stranim davati poslove..
Jest ali kako onda postotak uzimati?
Da, ali Hidrogradnja nema love da plati izbornu kampanju SDP-a.
Kako gubitak vremena nije novcani gubitak?
NAJVEĆI ZAGOVORNIK POSTOJANJA GENOCIDA U SREBRENICI AMOR MAŠOVIĆ U HAGU: Ne znam od čega je umrla nijedna od 4.415 žrtava! PLANETA16:39, 01.11.2013.editirano: 21:29, 01.11.2013.Autor: frontal.rs 25 Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Mašović je Del Ponteovu zamolio da dostavljene podatke ne objavljuje "ni za živu glavu" amor masovic, komisija za nestala lica SARAJEVO/HAG - Bošnjački član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović u julu 2007. godine poverio se Haškom tužilaštvu da ne poseduje informacije o uzroku smrti nijednog od 4.415 do tada identifikovanih srebreničkih Bošnjaka koji su kao žrtve navodnog genocida sahranjeni u Memorijalnom centru u Potočarima. Mašović je u strogo poverljivom dokumentu 30. jula 2007. priznao bivšem tužiocu Haškog tribunala Karli del Ponte da federalne vlasti nisu uspele da utvrde ne samo način na koji su stradala i brojna neidentifikovana lica sa šireg područja Srebrenice, tretirana kao "žrtve genocida", već ni njihove osnovne podatke kao što su pol i godine. U tom dokumentu Mašović je Del Ponteovu zamolio da dostavljene podatke ne objavljuje "ni za živu glavu". Mašović je u to vreme bio predsednik Federalne komisije za traženje nestalih. Advokat Goran Petronijević, šef tima odbrane bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, rekao je da su pre nekoliko godina otkrivena imena nekoliko stotina Bošnjaka iz Srebrenice koji su danas živi i zdravi, ali se na spomeniku u Potočarima i dalje vode kao "žrtve genocida iz jula 1995. godine". Advokat generala Ratka Mladića Miloš Šaljić rekao je da su napori Mladićeve odbrane usmereni upravo na raskrinkavanje lažnih i naduvanih podataka o broju ubijenih u Srebrenici u leto 1995. godine. "Neverovatno je da je u Memorijalnom centru u Potočarima sahranjeno više od četiri hiljade ljudi za koje se ne zna na koji način, kada i gdje su stradali", rekao je Šaljić. Prema njegovim rečima, to samo potkrepljuje tvrdnje generalove odbrane da je u Potočarima sahranjen veliki broj pripadnika tzv. Armije BiH koji su poginuli prilikom pokušaja proboja iz Srebrenice, te oni koji su stradali u borbama pre jula 1995. godine, kao i Bošnjaci poginuli na nekim drugim lokacijama u BiH.
Na pitanje novinara ima li mutnih poslova u Autocestama Federacije BiH, Erdal Trhulj odgovara: Sve je cisto, sve je cisto, cak smo i novac oprali.
Nije Trhulj nadlezan za autoceste nego Ensad Karic iz SDP-a.
Opet mutna posla vezano za Vc
ovi tenderi i jesu napravljeni od strane političara da se mazne lova. 007 je naveo jedan primjer. u toj priči je svako dobar, u ovom slučaju osijek koteks je dao par hiljada članovima komisije koja je radila tender da prođu, onda je našao izvođača koji će za pola para odraditi pare i svako dobar izuzev radnika hidrogradnje. klasična priča kod tendera i uvaljivanja poslova za odabrane. i ne samo to. političari su najveća bagra. izmišljaju samo neke nadzorne i upravne odbore i šaltaju se s jednog na drugi. članstvo u odboru se masno naplati iako isti ne znaju ni čemu služi taj odbor.
Sad idu komentari SDP-ovaca: "Svaka cast, nek se prestala graditi cesta, unistava nam okolis, samo naprijed Zlatko!!!"
Mnogo dobro obavljaju posao do sada, da bi dopustili da ih neko sputava i usporava ;) Samo tako nastavite.
Nadam se da imaju garanciju za dobro izvršenje posla i da će je naši unovčiti.
Logično, karika koja ne valja i zabušava treba da bude i odstranjena, po potrebi. :)
Vama ne treba dati ni kanale da kopate... fuj sve sami lopovi!
Ko ne moze da ispuni zadane uslove, ne treba ni da radi posao.