Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi nesto rade samo smo se mi zaglavili u jeftinom nacionalistickom blatu u koje su nas uvalili dodik tihic bakir covic i ostala olos
'bao te onaj lagumdžija koji te čupa iz blata!
U Jat ulazi Etihad kompanija iz UAE. Vlasnistvo ce biti 51% Srbija, 49% Arapi.
Ne treba islamski kapital spasavati genocidnu stoku. Treba da Arapi kupe njihov JAT, a pricalo se o tome da Turska po Leskovcu i na drugim mjestima otvara fabrike, da bi srbadiju zaposlila. Isto Arapi su htjeli kupiti EI Nis kako bi proizvodili cipove za racunare. Ne treba njima ulagati. Neka im majcica Rusija pomogne. A Turci i Arapi trebaju samo i iskljucivo Bosnjake podrzavati i pomagati.
...ubiše se od pomoći :)
@Bonoslav Arapi i Turci imaju izvanredne odnose sa Srbijom htjeli mi to ili ne. Njima je nebitna religija i oni uopceno ne gledaju to sa vjerskog i religioznog aspekta kada i 'ako' stupaju u biznis sa bilo kojom bivsom Jugoslovenskom drzavom. A to sto nasi politicari ne mogu i neznaju kako da privuku inostrani kapital u nasu napacenu drzavu dokazuje samo njihov nerad i aljkavost.
Super su krenuli,vecerasnji let za Sarajevo otkazan,parola snadji se!
pametan čovjeka kad nešto kupi od nekoga, to znači da je taj neko uskoro kratkih rukava. tako i jat, u slučaju da se proda profit ide kupcu a srbima ostaju mrvice. bilo bi bolje srbima da osnaže svoju avijaciju vlastitim sredstvima, al ta vrsta patriotizma je iščezla davno iz glave balkanaca. bolje dobit sto hiljada maraka ispod stola, šta me briga što će biti sa firmom, ja sam sebe osigurao. ustaljena šema, dobro poznata svima na balkanu.
...ne opstaju samostalno ni jače aviokompanije, sa daleko širim tržisštem i brojnijom flotom...pitanje šta bi bilo i da se sve ex-yu avio kompanije udruže u jednu, da li bi opstala...
commi, ja ne mislim da je rješenje prodaja ne samo aviokompanija nego bilo čega drugog. pretvaramo se iz gospodara u nadničare. da li će neko štititi pilote ili stjuardese ako im novi gazda da otkaz. neće. zato mislim da bi trebalo što više sačuvati vlastite firme, ali to je nemoguće kad domaće vlasti rade za interes vanjskog kapitala.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
...na krila, vrli ministre :)
Biti ce kao sa BH airlines i Turkishom, na pocetku sve neka bajkovita obecanja a na kraju Turkish ili je pokrao sve pare ili ih je vlada zajebala nevazno u svakom slucaju na kraju umjesto 6 aviona imamo 2 koja su pokvarena i po 5 putnika na letu :/
Isla , Sarajevo via Beograd ! Odma neki srbijanac digao ruke da mi prtljag vozi. A kad sam s Bosnjama isla ni da se izvine sto mi je uzeo mjesto ... Izgleda da se dopadam srbijancima =)
To si ti naletila na sandžose, i nemaš pojma šta je Bosansko domaćinsko gostoprimstvo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nisam , Milan se zvao =) Znam ja sta je Bosansko domacinsko gostoprimstvo jer sam dozivjela to al sto se tice letova nisam. Kad god sam letila s BH airlines-om direkt za SA , uvijek mi je neko sjeo na mjesto i ja jos lijepo kazem da su sjeli na pogresno mjesto , on mi slozi neku namrgodjenu facu u smislu "Ja cu da sjednem gdje je meni cejf" Pa mislim postoji neki red , valjda su pismeni pa da znaju procitati kartu. Da se makar izvinuo nebi mu zamjerila.
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
to sto emirati,kuvajt i turska ulazu u srbiju i nije mi bilo toliko cudno...posto su to americke kujice :))))) ali kad sam cuo da saudiski seik kupuje "delta sport" sa namjerom da to bude najveca svjedska trgovacka kuca sportske opreme...totalno me zbunilo :( pa jos ako uzmemo cinjenicu da je gazda delte u zatvoru...stvarno cudno
Hmm, cuo sam da se delta sport prodaje(oni drze svu prodaju najka u regionu to nisam znao, monopolisti!) ali nisam znao da hoce da napae najvecu svetsku kucu trgovacku sportske opreme? Mogu da vidim izvor, samo ako nije kurir i to.. :) Cuo sam da se prodaje tom seiku, ali ne verujem da ce da prave nesto tako "svetsko">
nemam izvor..posto cuo po to prodo :)))) jedino mi nije jasna navala seika a pogotovu tog saudi arabiskog... i to kupuje firmu od covjeka koji je u pritvoru...to se onda nikako ne moze izvrsiti bez dozvole drzave...a mozda je sve i njihovo maslo :))))
Valjda na tockove
Ima da vas ona slovenac sto je tezak ko filiala svicarske nacionalne banke sve pojede. Dok vi zelite da pezivite lola narucuje nove 747 koej ce iz novog LJ aerodorma, a vec su radovi poceli da lete za mnoge van Europe destinacije.
Sta bulaznis ti bre :) Inace dogovor je postignut, nego kao ono u tajnosti cuti se sve, ali od septembra ide sve novo, iznajmljuju 10 novih a319 a kasnije kupuju, jer ne mogu tako brzo da stignu novi avioni, otvaraju nove linije, verovatno ce pojacati ka regionu, sigurnoi i ka Sarajevu, otvara se i Banja Luka, videcemo, bice interesantno jako i korisno nadam se za sve u SRB i regionu!
Procitaj o projektu Aeropolis u Sloveniji. Pa ces skontati. Ima neki multi milijarder, a u Luciji pri Portorozu lola ima jathu vrijedu 15 mil € voza Bugatija i sl. te stalnu adresu ima u Monaku. Kazu da je slovenac ali kao zivio u SADju citav zivot - neki invesitior i poduzetnik. Ako je istina sto se pise onda ce to nesto novo biti poput Virgin Airlines i to ce ti znaciti ende, aus, schluss za skoro sve te kompanije u regionu.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)