Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametnjakovici, 100 miliona maraka je kompletan iznos Turskog kredita za BiH (preko Turkish banke) od kojeg je direktno ili indirektno zaposleno 6500 ljudi. A na ovu farmu je potrošeno, šta ja znam, 7-8 miliona maximalno što je i realna cifra. B.I. (H)
Logicno da neko pere pare,,sigurno nije obicni obrtnik,,,dobiti kredit od 100 mil,,,sta trebas staviti pod zalog hm,,,,al sve u svemu ljepa je vjest koliko god radni mjesta otvoreno novi dobro je,,,samo sto ima poslovica ona kod nasi ljudi ja da ti perem prozor za 30 maraka,,,ja sam zavrsio fax,,pa ga sutra vidis na kafi joj BOZE sto me kazni
Ne vjerujem da je ulozeno 100 miliona KM - mozda 5 miliona ili max 10.
A u tekstu jedno a u naslovu drugo. Ali interesantno je da se niko nije zapitao odakle farma od 100 miliona... Znaju hvaliti ili pljuvati ali neke osnove realnosti propuste.
100 miliona maraka za farmu krava? Da nema ovakvog naslova zaključila bih da je cijela kreditna linija bila 100 miliona a ne ovaj projekat. Nemoguće da je neko potrošio 100 miliona na farmu. To il je pljačka il je greška.
Ne kontam jedino zasto njemu, kao uspjesnom businessmanu iz Norveske treba lihvarski turski kredit za investiciju. U Norveskoj su ti krediti znatno povoljniji, cak i kao investicioni u inostranstvu.
A da nije mozda do ovoga? http://www.proff.no/selskap/arifagic-investment-utland-as/gj%C3%B8vik/skogbruksmaskiner-og-utstyr/Z0IB132M/ Hoces li da ti pomognem oko ovog termina Lonnsomhet? A valjda i znas da i Norge postoje i investicijski fondovi, zar ne?! Pa cak i oni za utland. Medjutim, bilo kako bilo, zelim gospon Arifagicu srecu i uspjeha u poslu i brz rast biznisa. Drago mi je da se otvaraju nova radna mjesta. Mozda sam samo malo skeptican oko ovih turskih kredita, ali na hajr sto bi rekli.
ovo su klonovi idilicnog pogleda puni dostojanstva na uzmaku strasti
Lijepo govori ovaj Arifagić.. Aj nek' je sa srećom. Ovo je lijepa vijest.
Ma i meni je zvučalo mnogo, naročito jer je napisana rečenica: "Zahvaljujući kreditnoj liniji u vrijednosti od 100 miliona KM, do sada je, direktno ili indirektno, zaposleno najmanje 6.500 osoba širom BiH“, pojasnio je Erginay.", ali ne upuštah se u te bankarske priče, nego mi se prosto dopada misao da je otvoren proizvodni pogoh i da vlasnik pokušava konkretno pomoći svojoj zemlji, jer je "posao" najljepša pomoć na svijetu..
...samo se nadat neće upast u mrežu sitnošićardžijskih podmetanja i sabotiranja...valja vratit šleper novaca banci...
Kad vam ovakve face presjeku vrpcu i nafaka zaboravi za vas :D