Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
posao vijeka....67 miliona eura,a nikad nisu proradili........koliko li su se ugradili milion,dva,tri.ko ce to znati
...5-10% na kafu..
5% je minimalac za ovakav posao......jbg da ljudi djaba ne rade
Jad i cemer...
pa što ne puste u promet talgo vozove.ovi vozovi će itekako valjati federaciji pogotovo kad bude 3 marke za litar goriva.pa da spoje sve gradove u bih a to su ogromne uštede na uvozu nafte
Srbij ovo moze iznajmiti samo iz politickih razloga,odnosno da pomogne politicku vlast u FBIH.
Za ovaj fijasko još niko nije odgovarao ?...............Zanimljivo :-)
Nek' iznajme :D. Mi onako nemamo kuda voziti ove vozove, niti se ima neko voziti njima. Za nas su zaprežna kola. (ako i njih ne iznajmljujemo?)
Neko za ovo treba visjeti na vješalima!
Nema vama bez Srbije života!
Narod zna da su fašisti i lažni muslimani u ratu prodali 49% države, 20 godina zatvorili svoj vlastiti narod u geto i napravili privatni Bakirov rezervat za Bošnjake na 14.000 kilometara kvadratnih. Fašiste ne interesuje BiH niti Bošnjački narod jer su skoro svi kupili vile i stanove po Turskoj rivijeri. Fašistima bi najviše odgovarao scenarij kao iz Krima jer bi mogli pobjeći sa milionima u Tursku da nikom ništa ne odgovaraju.
Vrijeme je da neko razmisli i o izgradnji infrastrukture za te vozove. Željeznice i pruge su od vitalnog interesa za državu, jednako kao i autoceste. Zašto ne formirati ekspertnu grupu na nivou BiH ili FBiH i krenuti u generalni remont i izgradnju pruga dostojnih 21. stoljeća? Bez obzira na sve, možda u projektu nabavke vozova i nije bilo loše/kriminalne namjere?
ova prevara je u rangu sa biracem al kako stvari stoje niko nece odgovarati
Nek ih dadnu GRASu haha pa nek voze raju.
Za ovaj stetan ugovor ko ga je potpisao u zatvor. Vi novinari ako imate imalo znanja i umjeca trebate to istraziti a ne samo copy i paste praviti clanke
Novinari po svojoj definiciji ne znaju ni o jednoj temi, čak ni ti "istraživački". Posao takvih novinara je da se pretvaraju da su eksperti u oblasti o kojoj eventualno pišu, dok ovakvi na kiksu samo i skraćuju njihove tekstove. Ali to narod traži.
Sve što je rečeno o iznajmljivanju vozova Srbiji je potpuna laž, u sinoćnjem DNEVNIKU 3 na Ftv, v.d. direktora željeznica Nijaz Puzić je potvrdio da ne idu na sastanak zbog vozova (ustvari Talgo garnitura), nego zbog međudržavne saradnje....... K(atastrofa)lix.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Lose pruge, ne mogu po nasim prugana, Srbija i Hrvatska nam blokirale linije da zastite svoje zeljeznice, pametni...A sad kad im iznajmimo onda ce moci po nasim prugama...po 200kmh ako treba ce ici... ;)
Sve smo to mi kupili.
najbitnije je da smo kupili po zakonu :)
Da je iko bio pametan u Željeznicama otišao bi na prugu sa običnim metrom i mogao je zaključiti da širina točkova kod Talgo vozova ne odgovara prugama u BiH !!!
Mislim da je bolje da su potrosili ove pare na vozove za narod nego za vikendice.Malo se stisnu pa i prugu naprave.Bolje i to nego da se raja voza u onim sugavim vagonima.Ovom narodu da se slatne kasike dadnu srao bi o srebrenim.