Privreda
1

Energoinvest isporučuje opremu za trafostanice u Iraku

Klix.ba
Kompanija Energoinvest na zadovoljstvo investitora KRG uspješno realizira projekt na trafostanicama u Erbilu, u Iraku. Investitor je odobrio završeno projektovanje, a sva oprema je proizvedena i u fazi je isporuke.

U Tvornicu elekro opreme (TEO) upravo se organiziraju posljednje radnje transporta i isporuke komandnih i relejnih ormara za 132kV, 33kV i 11kV naponske nivoe ugovorenih trafostanica, saopćeno je iz Energoinvesta.

Važno je naglasiti da su projektanti iz Energoinvestovog Sektora Inženjering za elektoenergetiku (IEE) izradili kompletnu, veoma obimnu projektnu dokumentaciju, što predstavlja svojevrsni podvig, s obzirom na količinu ormara koje je bilo potrebno uraditi. Uspjeh čini još većim činjenica da je prijem ormara prošao bez primjedbi. Prilikom prijema, investitor je izrazio zadovoljstvo kvalitetom izrade ormara i tehničkim rješenjima koja su implementirana. Transport ormara za dvije trafostanice u regionu Erbila je u toku, dok se za treću trafostanicu vrši ispitivanje opreme, a za četvrtu trafostanicu i jedno proširenje opreme je u izradi. Energoinvest i TEO najavljuju da će sve svoje obaveze prema investitoru uraditi kvalitetno i u vremenski zadanom okviru.

Firma TEO je članica Energoinvest Grupe i posao u Iraku predstavlja nastavak dobre i uspješne saradnje, te je također, dokaz da Energoinvest, kao kompanija u većinskom državnom vlasništvu, može biti generator razvoja privrede, te domaćih malih i srednjih preduzeća koji se angažuju na raznim međunarodnim i domaćim projektima, a što je i poslovno ozvaničeno kroz Energoinvest Grupu.