Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo mogu napraviti samo ljudi sa politickim vezama.... koncesije itd itd
Jos jedna zlatna koka i nacin kako ce vlastela od kmetova kupiti harač, ali kmetovi ne vide sta se desava. Ugledajte se na Konjičane, oni ne daju svoje rijeke, a neče ni da harač plačaju
Ipak je tema teksta ulaganje drzavnih poduzeca pa im valjda ne trebaju veze za to. Inace mislim da je bolje u ovo uloziti nego u termoelektranu radi koje mozemo nagrabusiti. Jos da smanje broj uhljeba u firmama mogli bi napraviti puno vece investicije u OIE
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vat (W), Kilovat (KW), Megavat (MW) i Gigavat (GW) su jedinice za snagu. Megavat sati (MWh) i Gigavat sati (GWh) se koriste za prikazivanje proizvedene/isporucene energije.
https://solarno.net/koliko-kosta-gradnja-solarne-elektrane/
nuklearna energija je i dalje najcistiji i najefikasniji vid energije samo sto su nam utuvili u glavu suprotno oni koji zele da eksploatisu naftu koja je zagadjenjima uzela milione vise zivota. obnovljivi izvori ne daju mnogo a trose mnogo resursa za izgradnju i odrzavanje a pogotovo za solarne panele koji se istrose ne postoji nacin reciklaze materijala koji su opasni za okolinu.
"Biće"
ovde ulozit ko u neretvu bacit
Jedina negativna stvar je što će rudari ostati bez posla, ali dobro. To je mala cijena za ovako veliku stvae
Nama ćete naplaćivati za obnovljive izvore energije u tuđi džep uz račun za struju. Bagro jedna lopovska.
Evo tko hoce da skuplja bitkoine DŽABE https://cointiply.mobi/xpr4
Sda će dati svojima lovu.
Haha ma naravno što na Balkanu na svijetu.
Smetaće avijonima da slijeću.
Opet ce davati svojim stranačkim firmama i ljudima.
Treba li vam kredit? Ekspresni zajmovi su tu za vas da aplicirate i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni Kontaktirajte ih na sljedeće načine: Whatsapp: +13057093298 E-pošta: [email protected] WhatsApp: +13057093298 Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite
Bakire, sada se ulaže u elektronergetski sektor - uprotivnom za 5 g. slijede redukcije kao u Libanu (sada imaju struje 2h dnevno). Sjeti se Bakire kada ste zajedno s Lagumdžijom blokirali dogovorenih 7 milijardi KM investicija (od H. Silajdžića). Sada bi imali struje za izvoz, ovako slijede nam redukcije.
Nažalost ovaj četo je upravu. EP BiH, resorni ministri uopće nisu ponudili alternativu blokadi Bloka 7 u Tuzli. Za 2-3 g. gase se Blokovi 5 i 6 u Tuzli - a to znači da se lagano gase i okolni rudnici (Kreka, Bananovići...), a to znači da će Bošnjaci morati uvoziti skupu struju iz EU, a to znači da će KW struje u F BiH biti skuplji 2-3 puta, a to znači da ćemo kao država izgubiti strane investicije zbog jeftine struje. Trebalo je poginut a igraditi Blok 7!
Šta vlast čeka? ...pod hitno treba uvesti porez na sunce.