Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta god nijemci rade, samo za njima, ako skaču kroz prozor, za njima, sigurno ima dobar razlog za to...
Kod nas je suprotno :) od autoputa pare otisle u privatne dzepove.
Austrija je sa tim sistemom dosad uvijek dobro prolazila..stalno se nesto popravlja i para je uvijek za dobar autoput:)
O cemu ti? Austrija ima najnekvalitetniji asfalt na autoputu u Europi! Kad prodjes od Villacha do Salzburga ili od Graza do Passaua preko Linza, smuciti se, a na svako 5 kilomtara ceka te radar. -.-
Sto se vozikalo dzaba po dojcladiji se vozilo. Stizu vinjete. Po prvim procjenama 10dnevna ce kostati oko 25€ a godisnja oko 150€ ... Samo sto ce domacin moci to da prebije preko poreza pa ti ga dodje samo strnci placaju.
Nije isina da se "vozilo dzaba"! Njemacka ima najskuplje gorivo u Srednjoj Europi. Prema racunanju "Ministerium fur Bau,...", svaki vozac Holandije dok jendom predje Njemacku mora natocito gorivo. Svakim tocenjem plati 2 puta vise "cestarine" nego da kupi Vinjetu. I na kraju: Autobahnmaut je najveca glupost zadnjih 1000 godina koju je izmislio Horst Seehofer i njegova odvratna seljacka stranka imena CSU!
A vala neznam sta bi i htio....ako onim supcima austrijancima a pogotovu slovencima mogu valaplatit i svabi...i samo reci danke za dosadasnje besplatno vozanje....
KOd nas je samo malo drugačije. Kod nas državni novac, ide za privatne puteve.
Šta ti je reći Nizozemska.
znam da se u Belgiji placa 500 eura pri prijavljivanju auta..znaci platis porez na odrzavanje cesta i to odjednom...ne znam za holandiju.
"Razmislja" ????? Hahhaha Pa vec prije 10 godina je autoput Minhen - Augsbrug dat koncesionaru A (Mercedes Benz) da prosiri autoput na 6 traka. Ista ta firma siri taj autoput do Stuttgarta. Osim toga: postoje desetine drugih autoputa koje finansiraju privatne firme.