Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zinula pohlepna guza da na tudjoj muci dodju do nekretnina. Ne može se hebati a da nekom ne udje.
Svijet vapi za islamskim bankarstvom, samo ne zeli da prizna, pa ce se nastaviti urusavati! Lihvarske banke unistavaju drustvo dajuci mladima kredite koje ne mogu vratiti dok ne ostare.Nakon toga prodaju stan i trk u staracki dom, gdje im djeca nikada ne dodju jer su ih godinama zapostavljali vracajuci kredite. Islamske banke preuzimaju isti rizik kao i musterija, pa im je u interesu da projekat uspije, dok je lihvarima jedino bitno dati kredit, i poceti dizati kamate dok ne uniste musteriju i ekonomski i emocionalno.
zavisi na koje banke misliš, ako misliš na bbi onda nisi upravu :D
Nazalost, upravu si vezano za BBI, jer nije islamska banka u pravom smislu te rijeci, jer sa trenutnom zakonskom regulativom nema izbora nego se prisloniti konvecionalnim bankama, ali bar postoje naznake islamskog bankarstva. Nadam se da ce uskoro biti moguce imati islamsku banku u njenom punom kapacitetu.
To je vrlo vjerovatno istina! Činjenica je da su dozvolili velikom broju bošnjaka da useli u njihovu državu proteklih godina, a zna se da oni ne žele niti znaju da rade, nego žive od socijale, i raznih kratkoročnih i dugoročnih zaduženja....
Idiote glupi bosanci i hercegovci su u Danskoj rame uz rame sto se tice posla skolovanja po procentima s dancima i najintegranisana je grupa stranaca u danskoj to je nedavno bilo ovdje na tv i danskim novinama i nemoj da pises ono sto neznas tvoja mrznja prema bosnjacima nema granica lijeci se imas dosta ustanova u bih.
trošiti više nego što se zarađuje je po svemu sudeći masovna pojava u svijetu,doći će vrijeme kada će se taj"sistem"srušiti kao kula od karata. Dobro znamo koliko je ta pojava u Americi imala uticaja na svjetsku ekonomiju,kreditirani stanovi postali vlasništvo banaka a banke te iste stanove nisu imale kome prodati,para nema,ostali samo zidovi :))
Nek sacekaju jos malo, imam osjecaj da bi Slovenci ili Hrvati mogli preuzeti vodstvo :D
Neka malo i oni osjete kako je imati, a nemati.
Treba ukinuti lovu i vratiti robnu razmjenu :D