Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znamo li mi raditi išta drugo osim prodavati prirodna bogatstva?
Drvo i trebamo prodavat. Obnovljivi prirodni resurs. Sve više bitan i tražen. Sad se i slamke od papira prave. Jedini problem je što će nam zinut gu.zice za parama i ogolicemo sve.
Opet se to sve vrti u 2-3 firme koje drze platu ko i kad nije bio suficit, fizicko lice ne moze pristupiti sumi evo vec vise od godine firme uzimaju sve sto valja nama ostavljaju otpad, drvo moramo kupiti od firme koja za metar trazi 100 km slozi ih u paletu u koju ne stane metar kradu gdje god se stigne ovaj napaceni narod. Ko god misli da lazem kad mu stigne metar drva u paleti neka izvadi izmjeri da vidi ima li metar.
2 vrhunska kanadera za gašenje požara koštaju nešto ispod 100 mil. Km. sa dodatnom opremom i obukom. Jedan kanader mijenja 1200 vatrogasaca i desetine cisterni. Ne bi bilo loše da vlasti, ovom uspješnom sektoru kupe od naših para 2 kom. Ili bar jedan i nekoliko air traktora. Izgori nam svake god toliko drveća 100%.
Šumari iz RSa ovdje najviše profituju
Zato se przimo na +50 jer sunw pilamo ko da im nikad nece biti kraja. A kad dosju poplave onda cvilimo
Sve ce to Mahalaši i političari uzeti za plate!!!!!!
Još samo da imamo zakon o šumama pa da drvoprerađivači ne kupuju građu u EU po duplo većim cijenama, nego da normalno kupe dasku u BiH po normalnim cijenama.
namjestaj sve
Kada ste već pisali o izvozu proizvoda od drveta trebali ste reć da je izvozna cijena gotovog proizvoda od drveta u 2021 godini od 30-50% veća od cijene u 2020 godini.
Najlakše je posjeći šumu. Za to ne treba mozak.
Sto ne pisete o gradonacelnici kako laze za pare sto je dala kk bosni, sto ne pisete kako je gavrilov okeric ugostio njemackog teroristu?
Mašala ❤️ Da se hoće rastrijezniti ovi političari koji uzimaju pare na uvozu, možemo mi i bolje i jače!