Privreda
0

Dominic Martiniak novi direktor kompanije Carlsberg BH

FENA
Dominic Martiniak, koji je donedavno radio u sjedištu Carlsberga kao direktor prodaje za zapadnu Evropu, novi je šef kompanije Carlsberg BH.

U nedjelju, 1. septembra, Dominic je preuzeo dužnost direktora kompanije Carlsberg u Bosni i Hercegovini, koja posluje u okviru Carlsberg Srbija Grupe.

"Želio bih da čestitam i poželim dobrodošlicu našem novom kolegi u menadžment timu Carlsberg Srbija Grupe. U prethodnih nekoliko godina smo navikli da talentovani lideri iz ovog regiona odlaze na važne pozicije u druge zemlje u kojima kompanija Carlsberg također posluje i zahvalni smo što je jedan od stručnjaka iz centrale došao da ojača naš tim", rekao je Ralph Zigerlig, generalni direktor Carlsberg Srbija Grupe.

Više od tri godine, Dominic Martiniak je bio odgovoran za prodaju u zapadnoj Evropi, postavljanje strategije i planova, kao i za podršku lokalnim timovima u njihovim prodajnim naporima.

Prije nego što je počeo da radi za Carlsberg stekao je iskustvo i stručnost uglavnom na rukovodećim pozicijama u oblasti prodaje, u kompanijama kao što su SABMiller i Procter & Gamble.

Dominik ima univerzitetsku master diplomu, govori njemački, češki, ruski i engleski. On je zamijenio Armina Bukarića, koji je vodio Carlsberg u Bosni i Hercegovini od osnivanja kompanije 2007. godine i imao veliku ulogu u postavljanju kompanije Carlsberg za jednog od najvažnijih igrača na tržištu Bosne i Hercegovine.