Privreda
350

Domaći podržavaju domaće: Amko Komerc u posjeti Milkosu

Klix.ba
Delegacija bosanskohercegovačkog trgovačkog lanca Amko Komerc na čelu sa vlasnikom kompanije Muamerom Aletom posjetila je danas jednu od vodećih firmi za proizvodnju mlijeka u BiH, Milkos Sarajevo.

Amko Komerc je prvi bh. trgovački lanac koji je pokrenuo akciju "Dani domaćih proizvoda" ciji je cilj dati podršku domaćim proizvođacima, te približiti kupcima kvalitetne proizvode iz Bosne i Hercegovine. U sklopu pomenute akcije danas je i organizovana posjeta kompaniji Milkos, gdje je rukovodstvo Amko Komerca obislo kompletan pogon opremljen najmodernijom tehnologijom za preradu mlijeka.

Menadžerica Odjela za odnose sa javnošću Amko Komerca Minela Džuho istakla je da njena kompanija daje punu podršku svim domaćim proizvođačima, a u ovom momentu posebno izvoznicima mlijeka kako bi bez problema plasirali mlijeko na domaće tržište.

"Ključni faktor za uspjeh naše privrede je upravo saradnja između nas kao domaćeg trgovačkog lanca i bosanskohercegovačkih proizvođača", rekla je Džuho. "Krajnji cilj je probuditi svijest građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda u domaćem lancu prodaje koji je dobro pozicioniran. Kupujući domaće mlijeko svaki građanin direktno utiče na zaposlenje više hiljada ljudi uključenih u ovaj proces, od mljekara, proizvođača, distributera, pa do prodavača. Naše je pravo, ali i obaveza zaštititi domaću ekonomiju i interese bh. građana, stoga smo se odlučili pokrenuti ovu akciju, te u periodu od 11. do 24. septembra ponuditi sve proizvode mljekare Milkos po specijalnim akcijskim cijenama".

Direktor kompanije Milkos Adin Fakić istakao je da sa lancem marketa Amko ostvaruju odličnu saradnju već dugi niz godina, a posebno je to važno jer se radi o dvjema domaćim kompanijama.

"Milkos ispunjava sve uslove koje lanac marketa Amko traži o pitanju kvaliteta kao uslova za plasman na svoje police", rekao je Fakić. "S obzirom na novonastalu situaciju u vezi blokade izvoza mlijeka na EU tržište, iako je Milkos ispunio sve tražene uslove, Amko nam je pružio podršku i omogućio još kvalitetniji plasman. Zbog toga očekujemo povećanje prodaje i ublažavanje posljedica nastalih blokadom izvoza".