U Žepču 15. oktobra
2

Digitalizacija u drvnom sektoru tema je ovogodišnjeg foruma privrede

M. P.
Cilj je istaći nove inovativne proizvode
Cilj je istaći nove inovativne proizvode
Razvojna agencija Žepča (RAŽ) organizator je 8. Gospodarskog foruma općine Žepče kojem je u fokusu inovativnost u drvoprerađivačkom sektoru u Bosni i Hercegovini, kroz zajednički slogan WOOD IS GOOD, a održat će se 15. oktobra 2021. u općini Žepče.

Partneri 8. Gospodarskog foruma su Grad Široki Brijeg, Vanjskotrgovinska komora BiH, Ustanova za stručno obrazovanje odraslih WMT-a Banja Luka, Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije, a pokrovitelj je općina Žepče.

Na 8. Gospodarskom forumu općine Žepče bit će govora o tradicionalnim industrijama i digitalnom dobu na primjeru drvoprerade, kao i o tome šta donosi umrežavanje u sektoru drvoprerade.

Cilj tematskog dijela, kazali su organizatori, je istaći nove inovativne proizvode iz sektora drvoprerade, prezentirati uspješne priče bh. poduzetnika, i predstaviti digitalizaciju kao razvojnu šansu za drvni sektor u Bosni i Hercegovini.

"Prezentaciju rada u području istraživanja i inovacija u sektoru drvoprerade imat će Ustanova za stručno obrazovanje odraslih iz Banja Luke i Razvojna agencija Gradiška koja je osnovala Centar za istraživanje i razvoj drvoprerađivačke industrije grada Gradiške. O umrežavanju kao šansi za brže rješavanje prepreka u poslovanju govorit će predstavnici Evropske mreže regija za održivo korištenje šumske sirovine ROSEWOOD 4.0., Vanjskotrgovinska komora BiH - Asocijacija drvne industrije i šumarstva, Drvni klaster Hercegovina, Unija poslodavaca Crne Gore, i Federalno ministarstvo obrta, razvoja i poduzetništva", kazali su iz RAŽ-a.

U sklopu 8. Gospodarskog foruma Općine Žepče organizovat će se poslovni susreti drvoprerađivača iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Rad 8. Gospodarskog foruma moći će se pratiti putem livestreama na youtube kanalu Razvojne agencije Žepče, te facebook stranicama Razvojne agencije Žepče i Radio Žepča.