Nakon jednogodišnje pauze
0

Dani maline i meda u Žepču bit će održani 10. jula

M. P.
Cilj je promocija proizvoda ruralnih područja
Cilj je promocija proizvoda ruralnih područja
Nakon godine odmora zbog pandemije koronavirusa, Dani maline i meda ove godine bit će opet organizovani i to 10. jula ove godine na Zelenoj tržnici u Žepču. Potvrđeno je ovo za Klix.ba iz Razvojne agencije Žepča RAŽ, koja uz Općinu Žepče i organizuje ovaj sajam.

"Cilj sajamske manifestacije je promocija proizvoda ruralnih područja, te podizanje svijesti o važnosti kupovine proizvoda bh. proizvođača. Kroz prethodne četiri godine žepački sajam je postao prepoznatljiv u regionu, a na sajmu se predstavilo preko 270 poljoprivrednih poduzeća, obrta, zadruga, udruženja i poljoprivrednika Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Svake godine sajamsku manifestaciju posjeti oko 2.500 posjetilaca s područja općine Žepče i susjednih općina", kazali su nam iz RAŽ-a.

Ove godine, poručili su, očekuju izlagače iz cijele BiH, predstavnike donatora, međunarodnih organizacija i ministarstava. Na sajmu će biti izloženi brojni domaći poljoprivredni proizvodi, kao što su maline i drugo jagodičasto voće, med i pčelinji proizvodi, domaći sirevi, prerađevine od voća, povrće, kozmetički proizvodi od ljekovitog bilja, žepačko vino, rakije, likeri i proizvodi iz organskog uzgoja, egzotično voće, te brojni drugi zanimljivi proizvodi.

"Svi zainteresovani za učešće na sajmu mogu se prijaviti do 26. juna, a pozivamo i sve građane Žepča, ali i cijele BiH, da posjete sajam 10. jula i podrže domaće proizvođače", poručili sui z RAŽ-a