Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije niko ni sumnjao da je poslodavcima dobar, ali je još nejasno koliko valja radnicima. I ovih Čengića na svakom ćošku mi je pun q.
Kao ovaj sad valja radnicima, valja ali kojim, onim pravim neradnicima i trutovima na budžetu, jeste da su se mogle rigorozne kazne ugraditi za poslodace ali i ovo je veliki napredak. Za razliku od tvog skota Nikšića koji nam je ukrao 4 godine, ni jedna reforma ništa osim nepotizma, kriminala, ništa. Dobro ste prevarili birače sa Željkom smradinom, ali to vam je zadnje.
Hajde malo razmislite o ovom zakonu. Zasto se na ovaj zakon zale sindikalci tih uhljebljenih kompanija kao EPBiH a ne bune se recimo rudari, ili radnici tekstilne industrije. Pa ljudi ovaj zakon je stetan upravo za one sindikalce poput Bajramovica sto samo svoju guzicu gleda a radnika ko sisa. U svakoj firmi imate te lafo sindikalce koje uzimaju sakom i kapom kradu one radnike na "prvoj liniji fronta". Podrzavam ovaj zakon ne zbog SDA jer ga ona nije pisala vec EU.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
je li se preziva Čengić ne moze valjati. mater vam robovlasnicku!!!!
ma rijeseno je da su rijesili da nas rijese prava i da zvanicno pocne explatacija radnika po niskoj cijeni opste poznatoj pod imenom ROBOVLASNIČKI SISTEM !!!!!
pa o cemu vi???gdje vi zivite???zasto ne pogledate kako privatnici sada rade sta hoce od radnika!otpustaju i zaposljavaju kako i kad hoce.niko im ne moze niata.Sto se tice ovoga novog zakona,ne znam hoce li biti bolje za privatni sektor,ali znam da ce sigurno ugroziti ove neradnike u administraciji koje ni puskom ne mozes natjerati da rade.povlace se po bolovanju neradnici
I ovako ste u vecini, cast izuzetcima, izrabljivali radnike a sad cett ih porobiti. Da placate zaradjeno i porze i doprinose na zaradjeno ava drzava ne bi imala problema, mogla bi i podsticati proizvodnju i zaposljavanje.
Pa svi dobro znamo koliko su politicari manupulisani. Pa ovakvi ce stalno priopcavati nesto sto im je diktirano.Najgore je , sto vecina vjeruje politicarima.Najgore je, sto vecina nema pojma o politici. Kakva politika, takav ili jos gori je narod.
POSLODAVCI I VLADA predložili radnicima bolji zakon od postojeceg samo radnici to ne kontaju, koliko su ovi brižni
po njegovoj priči sve je med i mlijeko, a ne kaže da po novom ugovoru poslodavac moze dati radniku minimalnu platu i ako se kojim slucajem pobuni (Radnik) otkaz bez prava zalbe.Kako su krenuli ,izgleda hoće da naprave pašaluke čengića(Namjerno upisano malim slovima, jer takve osobe ne zaslužuju ni veliko slovo )
Safudin isti Papetov amidza
SAFUDIN HAHAHHAHAHAHAHAHHA JEBO MU BOG MAJKU KO GA DOVEDE OVDJE SAFUDINHHAHAHHAHAHAHAH
Prijedlog sindikatu. uputiti u parlament prijedlog zakona gdje se poslodavci obavezuje da će isplatiti platu do datuma X , isplatiti doprinose do datuma y, da u slučaju da ne izvrše svoje obaveze garantuju svom svojom imovinom ( u to ulazi i imovina koju su uknjižili na djecu i svu bližu familiju) . Po nihovom radnik treba da šuti i radi a plata i sve ostalo što treba da dobije nekad...........
hahaha cuj mu price,sad ispadose poslodavci najvece postenjacine, spremni na saradnju a ostali ne valjaju. ccc
Eto na zakona....fino..a sta cemo raditi....
Gospodine Čengiću, sa ovakvim Sindikatom i ovakvom atmosferom u medijima je nemoguć kompromis. Poslodavci , po meni, uvijek trebaju predlagati rješenja koja su u skladu sa uobičajenom praksom vodećih zemalja EU ( Njemačka, Francuska, Engleska ) a političarima prepustiti da se "natežu" sa Sindikalistima. Treba otvoriti priču o smanjenjenju prekobrojno uposlenih u administraciji i ne dozvoliti da nas stalno vraćaju na zaštitu njihovih prava jer nas u protivnom ništa ne može spasiti od sindroma Grčke.
Što ne prepišu od EU da kada poslodavac ne uplati platu, doprinose i poreze odhah ga vezu a kod nas ga i ne pogledaju za plate i doprinose a za porez ga malo krivo pogledaju i zamole da makar na rate pola uplati a ostalo moze nekad ako hoce.
Moja briga za rudarima prestaje kada prvog uplatim racun za struju. Ukoliko je ne bude hocu da je mogu kupit iz Ukrajine, Pizdica ili sa Sjevernog pola... Rudari ako vam poslodavac ne isplacuje placu ili nesto slicno vas problem, meni se micite sa ceste iz novina i sa tv-a.
Zamisli zoves se Safudin... Safudin... njega je majka pravo voljela
Pa da, Hikmet recimo, zena rekla prijavi Ismeta, ovaj prijavio HIKmet, pjan ko guzica.
sad se sjetih Top Liste Nadrealista hapa hapa zivio hapa eto i to su najavili prije 25 god
TO CENGA majstore moj fini posteni nek si i ti osvano na kliksu!! Slazem se sa izrecenom konstatacijom