Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ko se nije bavio poljoprivredom i ne zna koliko je teško dinar zaraditi. Velik trud i odricanje i onda proizvod prodaješ ispod cijene.
Tako je ne treba dati tako jeftino, danas su svi preplaceni samo obican radnik koji najvise doprinosi, zivi najlosije i najmanju placu ima to je sramota
U Srbiji je 1.5 eura ful cena
Ministar Košarac? Hahahaha
Ali je 6 maraka razumna cijena.
Situacija nije dobra, ali ovaj tekst je povrsan. Znam jednog koji se bavi uzgojom. Znaci kupi tele i hrani ga oko 7 mjeseci, za to dobija podsticaja preko 1200 KM za jedno. Nakon 7 mjeseci proda ga u mesaru i tu dobije novac. Od djubreta zna zaraditi na hiljade maraka godisnje, vreca oko Sarajeva je oko 4 KM. Poceo je sa 12 da ima platu 1200 svaki mjesec, sad drzi 30. Posao je prljav, ima posla 2-3 sata dnevno.
@fbUser1580130661 ne lazi! Gdje je to podsticaj za jedno grlo 1200 KM? 30 grla i 3 sata posla dnevno? Pojma ti nemas
Zato treba da ste slozni svi u cjeloj BIH i blokirate uvoz ovog smeca iz Evrope jer ovo meso u Evropi treba da se kuha 45 min i opet nevalja a da se przi sanjati mozes
Moguceje jer se lopovi bogate na osnovu vas dok u evropi kosta kola 25 -30 km
Samo uzimate poticaje i kupujete mercedese i stanove,od toga što radite krepali bi od gladi.Neka stranke i poticaja
Kad budete uporni i složni kao naftaši u BiH onda ćete moći i formirati valjanu cijenu mesa,mlijeka i ostalih poljoprivrednih proizvoda. Udružite se po uzoru na naftaše pa da ne budete bijeda i sirotinja nego da dtmate vlašću jer je bitnija energija ( hrana) koju ljudi koriste nego ona koju automobili, gladan ne možeš ni sjediti a sit možeš hodati i pješke.
Kako za 4?? U Amku i ostalim marketima junetina je 11-14 maraka!!! Grebite mater ovim iznad vas, a prodajite na crno, u Bosni se ne isplati bit posten!!
Ja od kad zivim ovde i znam za sebe nisam dobar komad mesa pojeo.Znaci kupim teletinu najskuplju koju mogu i dobijem samo žile one umjesto da to bude masnoca ono žilavo.
@ANONISHERE kupis tele, levatu... I sam sebi istranziras... ccc... Osta covjek zeljan mesa...
Bar za meso se mogu organizovat. Ugovor sa klaonicom i većim firmama čiji bi radnici kupovali kao nekad čerek kako se već zvao veći komad mesa na par rata. Da bude jeftinije nego u mesnici a da opet imaju značajno bolju cijenu nego trenutno. Lično ne uzimam meso iz uvoza al sam primijetio da i naše domaće gubi kvalitet okusa jer i naši danas, rade industrijsku proizvodnju kao i vani.
Najgore je kad bosnjo postane monopolista onda svi govna jedemo... Hvala bogu pa postoji konkurencija i da je hoce jos vise biti abd! Zivjela EU.
pa po koliko je vi kupujete ili je dobijate dzaba reprodukcijom,kako moze uvozna biti jeftinija od domace
Ljud dajem 1000 evriča nagrade ko nađe u mesari bilo kojoj GOVEDINU.......Svugdje ima cijenik al nje nemaGuraju nam govedinu pod Junetinu,,,,
A sta bi ti sa govedjim mesom?Kuhao, przio, pekao,susio..sta?Svo govedje meso koje ide u dalju preradu i susenje..Jasna je razlika izmedju govedjeg i juneceg mesa, svaka domacica zna razliku i vidljiva je i da se prepoznati u mesnici..Ako mislis da podvaljuju govedinu pod junetinu promjenis mesnicu bar ih sad ima koliko hoces...Bez uvrede al za svoje novce ja kupujem sto mi treba i sto zelim....
Kako ćete kada vam je Govedo ministar