Prijavite se
9

Prilika za maturante: Prijemni ispiti za dvojne diplome iz BIH i UK počinju od 15. aprila

SSST
SSST
Odabir pravog univerziteta i studijskog programa jedna je od najvažnijih odluka koju srednjoškolac može donijeti. Na SSST-u se trude da olakšaju tu odluku tako što nude izuzetne akademske programe koji pariraju najboljim svjetskim univerzitetima.

Pored najvišeg nivoa obrazovne i profesionalne stručnosti, SSST je jedini univerzitet u regionu koji nudi dvojne diplome. Kroz dugogodišnju saradnju sa Univerzitetom u Buckinghamu (Velika Britanija), SSST diplomanti dobijaju dvojne diplome što predstavlja značajan iskorak ne samo u njihovom akademskom napredovanju, već i mobilnosti i profesionalnoj konkurentnosti.

Svaki program podržavaju najviši standardi u izboru akademskog osoblja, naučne i istraživačke infrastrukture, te indisciplinaran i inovativan obrazovni proces koji osigurava usvajanje savremenih vještina i naprednog nivoa znanja. Preko 90 posto svih SSST studenata se zaposle u prestižnim poslovnim okruženjima ili pokrenu svoje startup biznise unutar godine dana od diplomiranja.

Potencijalni kandidati za programe sa dvojnom diplomom mogu se prijaviti na odsjeke Kompjuterskih nauka, Ekonomije i biznisa, Političkih nauka i međunarodnih odnosa, te Dizajna i razvoja videoigara. Svi studijski programi izvode se na engleskom jeziku, sa njemačkim kao obaveznim stranim jezikom.

SSST je jedini privatni univerzitet u regiji sa potpuno akreditovanim programom u u oblasti medicine, uz odsjeke za stomatologiju i farmaciju. Visoko konkuretan program usmjeren je na kliničku praksu i rad na najsavremenijoj laboratorijskoj opremi, uz mogućnost pripreme za USMLE ispite, za one koji svoju medicinsku karijeru namjeravaju nastaviti u SAD-u.

Svim SSST studentima dostupno je i dodatno mentorstvo i finansirana podrška našeg Inovacijskog laba, inkubatora nekih od najuspješnijih nacionalnih startup projekata, gdje se kreativnost i poduzetništvo ohrabruju i nagrađuju.

Još uvijek postoji mogućnost prijave na prvi prijemni ispit koji počinje od 15. aprila, sa mogućnošću prijava sve do septembra. Sve važne informacije i uputstva koja se tiču procesa prijava, kao i aplikacije za stipendije kandidati mogu pronaći ovdje.

Možete stupiti u kontakt sa nama putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj telefona 033 975 002, te saznati više informacija o svim studijskim programima ili dogovoriti posjetu Univerzitetu.