Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodjem u bbi banku pitaš jeli imate kamatu kažu ne to je haram samo obračun 5.5% kažeš ti pa to je kamata kažu ne to nije mi nemamo kamate u suštini ista kao i sve banke mjesto voza ovi prodaju vlak
pa upravo to...! konačno neko iz bliskog dodira sa tim da je nazvao majmuna majmunom! svi znaju ali svi nešto šute! samo drugo ime dali za kamatu i to je to! to je kao zajebali boga!
Je li neko skontao kako će ovaj index ojačati BiH ekonomiju? Ja nisam.
Ojacace kreditom MMF-a,ili mozda premijer iz "realnog sektora" Novalic ima drugo rjesenje
@odliv mozaka, tako što žele da privuku dioničare iz UAE, ja mislim :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
koja šuplja i ubleha...nemamo kamatu ali imamo neke druge procente...sve se na kraju svodi da oni za kamatu ne kažu KAMATA...i tu su kao izbjegli ko rupa u zakonu...! u stvari samo ubleka za priglupo pučanstvo!
Tursku vezu posebne veze sa BiH..mars stoko mongolska ubili ste nam kralja i unistili bosansku drzavu..
Šarane, opleti sa paranojom! :D
Da palimo aparate? :D
http://oi63.tinypic.com/xdf0xu.jpg Allahimanet i prijatno.
Serijatski komptibilne dionice...
Razlika izmedju banke koja radi po Serijatu i ostalih kapitalistickih banaka je u tome sto za isti iznos kredita kod serijatske banke platis recimo 8 % i to se ne zove kamata nego administrativni troskovi a kod obicne kapitalisticke banke platis 7 % i to se zove kamata. To se zove "presipanje iz supleg u prazno"! Ja nikada nisam cuo da je neko prosao jeftinije ako je uzeo kredit kod islamske banke u poredjenju sa standardnim zapadnim bankama.
Islamski kodex kao na 5000 km kredita nema kamate nego ima obrada papira u iznosu od 850 km majku vam lopovsku kako vas boga nije sram varati narod na natpisu islamski kodex djubrad jedna mucka
Kodeks... hahahahahahaha
koja glupost svegam
Postali smo zemlja gdje u osnovnim skolama ima vise ucitelja i casova vjeronauke nego matematike. Skole uvode turske, arapske, i druge jezike. Imamo hiperprodukciju svrsenika vjerskih skola koji su popunili pozicije hodza, vjeroucitelja, pa im sada treba nalaziti nova radna mjesta. Za 20 godina cete unistiti ono sto su nasi predci stvarali stoljecima, bagro nepismena, zatupljena, neodgojena, bahata, ............ Hocete da od nas napravite arape koje gledamo po gradu. Daleko Vam kuca bila.
@ErikBerne Svasta se ti meni naprica. Nemam ti ja nista licno protiv hodza i vjeroucitelja. Komentar se odnosio na politicku i vjersku oligarhiju, gdje stvaraju sebi glasacku masinu a licno mislim da nam uvode i neku vrstu serijata na mala vrata. Pa djeca nam vise ne znaju reci dobar dan covjeku kojeg ne poznaju. Kad mi kaze kako ste?.... Ubio bih se.
svrsenika? onda sam i ja jedan od tih dvaput dnevno
Bit će to jača berza od Lonona i Frankfurta,... ali malo morgen. Sve go kriminalac, pokradoše sve što im dođe do očiju.
Ekonomija je egzaktna nauka, koja nije zasnovana navjerskom učenju.
sjednica kriminalaca!
za mene je kasno, ali se nadam da će moja djeca uspjeti otići iz balkanske prćije