Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bilo je to dobro vrijeme...
Kakvih sve bolesnih komentara ima, da ne povjeruješ. JAT je 1985. godine prvi u Evropi posjedovao Boeing 737-300, i to sedam njih. Pa zar nije dovoljno reći da je JAT 1987. godine bio 10. najveća kompanija u svijetu!? Iste godine preveženo preko 4,5 miliona putnika! Čisti profit te godine iznosio je preko 200 miliona američkih dolara (danas vjerovatno vrijednost u milijardama). Nikada više takve sile i ekonomije na ovim prostorima neće biti. Ko želi, neka pogleda video o JAT-u.
https://www.youtube.com/watch?v=yHfGfxVhyeA&t=396s
Sarajevu nedostaje Yugoslavija - nije bitno koliko je JNA pobila građana Sarajeva, još uvijek su sarajlije prosrpski orijentirane.
Drzali druge republike bez kompanija. Samo se Slovenija uspjela izvuci formiranjem Adrija inex. Srpski poslovi i nista vise. Par mualimana radilo i jelo prasetinu zajedno s njima.
Sve od yuge pripalo je cetnicima sve su uzeli sve su unistili eu im je nudila novce da neidu u rat nisu tjeli nego su tjeli rat klanje ubijanje po republikama .. sve ti ovo macku o rep zakaci
Nikola Tesla je bio Hrvat 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷❤️🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷
Nikola Tesla je rodjen u Austrougarskoj na prostoru danasnje Hrvatske. Ban Jelacic je rodjen u Austrougarskoj na prostoru danasnje Srbije. Onda je po tebi Ban Jelacic Srbin.
JAT je bio stvarno jaka kompanija i uvijek u trendu od nekih 50 tih godina proog vijeka sto se flote tice.Od convera pa do boinga 737-300 pa i DC10 i bio je medju prvih 10 15 kompanija u svijetu.
„U slučaju građanskog rata, bežite avionima JAT-a“
Paaa, bila jednom " Zlatna Horda" , bilo Britansko Kolonijalno Carstvo bio jednom Sovjetski Savez, bio jednom Emevijski kalifat, bilo jednom Osmansko carstvo . Bila jednom Juga. I ja nekad imao 20 godina. Ali vise nemam. A nema ni tih carstava ( drzava, kalifata). A JUGA NIKAD NIJE BILA SILA, JER DA JE BILA SILA, JOS BI POSTOJALA I NE BI SAMA IMPLODIRALA. Ali hajde ti to objasni jugo-nostalgicarima.
kad nemas cime se hvaliti hvali se tudjim srbijo jugoslavija nije vasa bila
sve sto je valjalo ostalo Srbiji! nisu imali rat,nista sruseno nije,najveca republika bili i opet se koprcaju.Sad razmisli od cega i od koga su zivjeli,a da je glavni grad bilo Sarajevo Jugoslavija bi bila i danas dan
da je glavni grad Jugoslavije bilo Sarajevo postojala bi i danas dan
Bila skroz ok drzava za covjeka.
Nama Fadil reko šta će nam avioni…
jat bila jaka kompanija,a ovi 41 oba aviona stradala
Moćna tradicija, nema šta. Još dugo uspešnih godina želim!
#još mnogo, pardon..