Zabrinjavajući podaci
0
Preko pola miliona nezaposlenih u BiH
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam na budzetu, libo me racku za krizu
Ja mislim da ih ima vise!!!! Samo na Portalu SA-X ih ima na izvoz ovi sto komentiraju,sve dzabalebarosi,ratnici,nacionalisti i gubitnici. Moguce da se ovi sa portala SA-X ne ubrajaju u radne ljude vec u retardirane osobe?
Koliko se da primjetiti iz komentara, vecina je neozbiljna i ne prihvata ovu, porazavajucu cinjenicu!Citava Evropa, drhti boreci se za ocuvanje radnih mjesta, samo tamo, negdje u Bosni naravno i Herzegovini, kao i oduvjek sve lahko prihvataju--cesto se pitam, dali ovi ljudi, koji prave sprdnju sa komentarima razmisljaju o buducnosti svoje djece--dali imaju viziju gledanja u bolje --zalosno-zalosno--jedan veliki pozdrav sa radnog mjesta iz dijaspore!
j e b e m ti drzavu i b o g a nemam posla vec godinu dana od kako sam zavrsio fax. A ovi sa stelama mimo konkursa upadaju.
I ako su podaci zabrinjavajuci i u Bosni i Hercegovini i mi mozemo nesto da zaradimo...cir, infarkt, depresiju... itd. Ne moram da budem pesimista da bih znao da će biti gore, u ovoj zemlji dobro je samo nepismenim podobnim kadrovima po kriteriju podobnosti nazaposljavanim u organe drzavne sluzbe.
I samo 14 komentara,e jesmo zivotinje to nema nigdje. A spomene li neko Mileta,Covu i Celu,eto odmah 200 komentara! KATASTROFA ! Sta nas tek ceka u ovoj godini???
Gdje si SFRJ? Zato narodu ne preostaje nista drugo nego da puste brade a zenama da nabace ferdze da bi dosli bar do kakve zarade. Ko zbog ovoga ode u vehabije nek zna da ga ja podrzavam.
ko volio radit dabogda mu ruke otpale. ja cu danas se ogrebat za deset maraka kad bi se sve naopako okrenulo. meni dosta za dvije tri kahve i kutiju drine. za drugo me libo racku. kod matare imam sta jest i dje prenocit.... dosta
Nije tako losa situacija kako sdp-ovski mediji pokusavaju prikazati. Evo mi na budzetu dobismo i regres a pricalo se da prijeti bankrot. Problem je kod nas sto omladina sjedi po kaficima a nece da radi.
da nema tih \"balya\" (mada čisto sumnjam da ti i znaš šta znači ta riječ, obizorm da dalje od krša i vinove loze nikad nisi ni vido) \"vi\" u hercegovini bi SKLAPALI OD GLADI jer ne biste nikome imali ništa prodati; inače se ne bi TUKLI da se probijete na POSEBNO sarajevsko,pa tuzlansko, zeničko, bihaćko, travničko i ostala\"balyska\" tržišta. Moja mahala u Sarajevu ima više stanovnika nego čitava Lištica Nego ti fino stavi grb Bosne i Hercegovine iznad kreveta i svako jutro kad se probudiš i pogledaš kroz prozor (a vidjećeš tipičnu herecegovačku okolicu (tj. krš, krš i pokoji vonograd) i poljubi taj grb jer SAMO U BiH vi \"kršinari\" možete vozati skupa auta, imati predstavništva stranih firmi i \"puhati\" se naokolo, jer da je ostala stara Juga - vi biste sinko UMRLI BISTE OD GLADI, obzirom da niste ni ceste imali kako treba (jer vas je Tito ostavio skroz izolovane), a vidim po tebi da ste na žalost i dan danas ostali izolovani i od civlizacije, a i mentalno.
ovaj podatak tek postaje zastrasujuci onda kad se uzme u obzir da od ukupnog broja stanovnika u BiH cca 4,2 miliona radnosposobno stanovnistvo predstavja nekih 1,1 milion ljudi. sto znaci da nam je najmanje 45% ljudi u drzavi nezaposleno. Druga stvar ja nevjerujem u ove podatke koji su iznijeti, mislim da je stvarno stanje puno gore. lagali su i 2008 godine kada su pocela poskupljenja i kada su govorili da nam je inflacija jako mala nekih 3%, dok je u isto vrijeme MMF izdao svoj izvještaj za 2008 gdje kaze da je inflacija bila 11% što ima više smila, jer su otprilike toliko i poskupile životn namjernice u 2008 godini. u svakom slučaju crno je, ali bit ce jos gore ove godine.
24 posto Bosnjakistana kvari prosjek cijeloj drzavi.
e zato sam ja kada je bilo vrijeme otisao u inostranstvo
stacemi poso nisam budala da radim,, ja i zena neradimo imamo petero djece stanas brige imamo 300 maraka drzava nas hrani
u hercegovini nema nezaposlenih. ove lijene balye samo cekaju da im mi uplatimo socijalu.